banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Ethereum Name Service, kendi token’ını piyasaya sürüyor

Ethereum Name Service, kendi token’ını piyasaya sürüyor

Ethereum Name Service, kendi token’ını piyasaya sürüyor
Ethereum Name Service, kendi token’ını piyasaya sürüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum tabanlı alan adı hizmeti Ethereum Name Service (ENS), kendi token’ını piyasaya süreceğini duyurdu. ENS, yönetişim sürecini belgeler ve token’la merkezi olmayan bir hale getirmeyi hedefliyor.

Yapılan açıklamada “Hem ENS’nin hem de DAO alanının yeterli olgunluğa ulaştığına ve artık bir DAO ve ENS yönetim token’ının oluşturulması yoluyla ENS yönetimini topluluğa devretme zamanının geldiğine inanıyoruz.” denildi.

DAO, Türkçesi “Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon” olan, “Decentralized Autonomous Organization” ifadesinin bir kısaltması. DAO, bilgisayar kodları ve programlar tarafından yönetilen bir organizasyon anlamını taşıyor.

Açıklamada, ENS token’larının dağıtımının ne zaman yapılacağı veya ne kadar ENS basılacağıyla ilgili bir bilgi verilmedi. Bununla beraber, “ENS token’ları, bugünden bir hafta sonra talep edilmek üzere açılacak ve sonrasında ayrıntılı bilgi vereceğiz.” ifadeleri kullanıldı. ENS token’ları için hesapların anlık görüntülerinin de dün çekildiği kaydedildi.

400 binden fazla alan adı kaydı yapıldı

ENS, Ethereum adreslerine daha okunabilir bir alan adı ile ulaşmayı da sağlıyor. Son rakamlara göre, bugüne kadar ENS üzerinden 400 binden fazla alan adı kaydı yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda ünlü bira markası Budweiser ve Coinbase, ENS ile ilgili önemli adımlar atmışlardı. Budweiser, beer.eth adlı alan adını 30 ETH karşılığında satın alırken Coinbase de resmi cüzdanı için ENS desteği getirmişti. Böylece Coinbase Wallet kullanıcılarının “.eth” uzantılı Ethereum adreslerine kripto para göndermeleri mümkün oldu.

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!