banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Borsalardaki Bitcoin’ler, fiyat düşüşüne rağmen azalıyor

Borsalardaki Bitcoin’ler, fiyat düşüşüne rağmen azalıyor

Borsalardaki Bitcoin’ler, fiyat düşüşüne rağmen azalıyor
Borsalardaki Bitcoin’ler, fiyat düşüşüne rağmen azalıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in Ekim ayındaki yükselişinin durduğu ve fiyatın 60 bin doların altına sarktığı bu dönemde zincir üstü veri platformu Glassnode’dan gidişatla ilgili önemli fikirler veren yeni bir analiz yayımlandı.

Glassnode’un bugün Twitter’dan paylaştığı bilgilere göre, fiyattaki düşüşe rağmen, borsalardaki Bitcoin bakiyesi de azalmaya devam ediyor ve 2.474 milyon BTC’ye düşmüş durumda… Bilindiği üzere, BTC’nin borsalardan çıkması, fiyat yükselişi için de olumlu bir sebep olarak görülüyor. Bitcoin’lerini kısa vadede satmayı düşünmeyen yatırımcılar genelde, varlıklarını borsalarda tutmuyor ve soğuk cüzdanlarına çekiyorlar.

2018 seviyesine geriledi!

Borsalarda azalan Bitcoin sayısının da 2018 yılının Ağustos ayındaki seviyeye ulaşması da dikkat çekiyor. Hatırlanacağı gibi en büyük kripto para, Aralık 2017’de büyük bir yükseliş hareketi başlatıp 20 bin dolar seviyesine çıktıktan sonra, kademe kademe düşmüş ve Ağustos ayında da 6 bin dolar seviyelerine gerilemişti. Bu da satış baskısını artırmış ve ilerleyen aylarda da BTC 3 bin dolar seviyesine kadar düşmüştü. Ancak şu andaki Bitcoin çıkışlarının satış baskısından değil, tam tersi yükseliş beklentisinden ötürü soğuk cüzdanlara çekilme işlemleri sebepli olduğu söylenebilir.

Borsalarda tutulan Bitcoin miktarındaki azalmayı gösteren grafik

Glassnode’un konuyla ilgili verdiği başka bir önemli bilgi de, BTC çıkış ortalaması… Şirketin zincir üstü verilerine göre, Şubat 2020’den bu yana borsalardan aylık çıkan BTC sayısının ortalaması 30 bin 85.

Glassnode Ağustos ayı sonundaki bir raporunda da, piyasada sadece uzun vadeli düşünen ve satış baskısında da güçlü kalabilen yatırımcıların bulunduğunu belirtmişti. Raporda, “Güçlü yatırımcının piyasada kaldığını ve boğalar için güçlü sinyaller olduğunu görüyoruz” denilmişti.

El Salvador yeni alım yaptı

Bitcoin’i yasal bir para olarak kabul eden El Salvador da, en büyük kripto paranın 60 bin dolar altına sarkmasını değerlendirdi. Eylül ayında 52 bin 900 dolar seviyesine çıktıktan sonra sert bir düşüş yaşayan Bitcoin’in, bu geriye gidişini başkan Bukele değerlendirmişti. Bukele, BTC fiyatının 60 bin doların altına sarkmasını da es geçmedi ve yaptığı açıklamayla 420 Bitcoin daha aldıklarını duyurdu.

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!