banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. CME Verileri Son 8 Ayın Zirvesine Koşuyor! Bitcoin (BTC) 65.000 Doları Aşabilir!

CME Verileri Son 8 Ayın Zirvesine Koşuyor! Bitcoin (BTC) 65.000 Doları Aşabilir!

CME Verileri Son 8 Ayın Zirvesine Koşuyor! Bitcoin (BTC) 65.000 Doları Aşabilir!
CME Verileri Son 8 Ayın Zirvesine Koşuyor! Bitcoin (BTC) 65.000 Doları Aşabilir!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CME vadeli verileri önemli şeyler söylüyor.

23:00
14 Ekim 2021

Chicago Ticaret Borsası Vadeli İşlemlerinde, Açık Pozisyon (OI) oranı ciddi seviyeleri gördü. Bu rakamlar Bitcoin’in ATH yaptığı günlerin de üzerinde seyrediyor. Bugün 3,22 milyar dolara ulaşan OI son 8 ayın zirvesini gördü. Peki Bitcoin için bu ne anlama geliyor, kurumsal yatırımcılar ne yapmaya çalışıyor?

CME Verileri Kritik BölgedePeki Bu Ne Anlama Geliyor? CME Verileri Kritik Bölgede Open Interest yani Açık Faiz (Açık Pozisyon) vadesi gelmemiş türev sözleşmeleri temsil eder. Yani kabaca işlemi kapatılmamış pozisyonlar da diyebiliriz. Chicago Ticaret Borsası‘nda (CME), Bitcoin (BTC) Vadeli İşlemleri için açık faiz (OI) bugün yeni bir rekoru gördü. Kısa süre önce son 5 ayın zirvesini gören Bitcoin (BTC) fiyatı 58.550 dolara kadar çıkmıştı. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. ByBt.com tarafından sağlanan verilere göre, CME Group‘un Bitcoin Vadeli İşlemleri piyasasındaki toplam bekleyen türev sözleşme sayısı 3,22 milyar dolara ulaştı. Peki bu rakam 14 Nisan yani Bitcoin’in ATH yaptığı gün kaçtı? Sadece 3,02 milyar dolar ile bugün ki seviyenin altında bulunuyordu. Peki Bu Ne Anlama Geliyor? Yatırımcılar piyasadaki eğilimi ölçmek için OI verilerine oldukça dikkat eder. Bekleyen türev sözleşmesinin bugün ki gibi artıyor olması piyasaya daha fazla sıcak para girmesi olarak yorumlanır. Akredite yatırımcılar Bitcoin’e daha fazla ilgi duyuyor ve en büyük kripto para birimine girişler artıyor. CME piyasalarında 50.000 dolardan itibaren yeni pozisyon açma eğilimi ciddi anlamda arttı. Yani iş bilen kalabalık bir kitle fiyat için daha büyük bir yükselişi ön görüyor. OI artışının devam etmesi Bitcoin (BTC) fiyatı için yükselişin devam etmesine yorulabilir. Son günlerde, CME Bitcoin vadeli işlem fiyatı, 2021’in ilk dokuz ayındaki ortalama %7,7 ile karşılaştırıldığında, BTC spot fiyatının %15 üzerinde işlem görüyor. Agresif ilgiyi bu veriye bakarak da doğrulayabiliriz. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler ve Federal Rezerv başkanı Jerome Powell, kripto paralarla alakalı ılımlı açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu durum Çin’in aksine ABD’nin daha kucaklayıcı bir politika izleyeceğine yoruluyor. Kurumsal taraftaki talep artışını destekleyen en büyük gerekçelerden biri bu olabilir. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!