banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Twitter açıklamasının ardından Lightning Ağı kullanımında önemli artış

Twitter açıklamasının ardından Lightning Ağı kullanımında önemli artış

Twitter açıklamasının ardından Lightning Ağı kullanımında önemli artış
Twitter açıklamasının ardından Lightning Ağı kullanımında önemli artış
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ağındaki küçük ölçekli işlemlerin daha hızlı ve ucuz yapılabilmesi için oluşturulan ve son aylarda gözle görülür bir büyüme yaşayan Lightning Network’teki son 24 saatte yeni düğümler %23,68, kanallar ise %22,24 artış yaşadılar. Yaşanan artışın, Twitter’ın dün akşamki Lightning cüzdanları da dahil olmak üzere, Bitcoin’le yapılan ödemeleri desteklediğini duyurmasının ardından geldi.

İşlemleri hızlandırmak ve ücretleri düşürmenin yanısıra kullanıcı gizliliğini de artırma amacındaki ikinci katman çözümü olan Lightning Network, son geliştirmeyle birlikte sosyal medyadaki içerik üreticileri için de yeni gelir modelleri oluşmasına katkı sağlamış oldu.

Gerçek zamanlı Lightning Network istatistiklerini gösteren 1ML’den alınan verilere göre Lightning Ağı üzerinde çalışan 27 bin 43 düğüm bulunuyor ve bunların 15 bin 892 tanesinin ise aktif ödeme kanalları bulunuyor. Yeni kanal sayısı da %8.4’lük yükselme ile 73 bin 373 oldu.

Ağustos ayında 2200 olan Lightning Network’ün ödeme kanallarında bulunan BTC sayısı ise yeni bir yükseliş ise 3 binin üzerine çıktı.

“Puzzle’ın parçaları giderek bir araya geliyor”

Almanya merkezli bir Lightning Network girişimi olan Fulmo CEO’su ve kurucusu Jeff Gallas, Decrypt’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

“Lightning Network’ün benimsenmesine tanık olmak heyecan verici. Puzzle’ın parçaları giderek daha fazla bir araya geliyor. Twitter’ın entegrasyonu da çok önemli. Anında ve küresel olarak bir yere para gönderebiliyor olmak ve bunu düşük maliyet ile yapabilmek, açık kaynaklı parasal inovasyonun gücünü gösteriyor”

Hala uzmanlar tarafından deneysel ve göreceli olarak genç bir teknoloji olarak kabul edilen Lightning Network’ün son aylardaki büyümesi ise dikkat çekiyor. Kişiden kişiye çalışan bir kripto para borsası olan Paxful da bu ay başında Lightning teknolojisine entegre olmuştu.

İçerik üreticilerinin kendi abonelik sistemli çalışan haber bültenlerini oluşturmalarına olanak tanıyan popüler çevrimiçi platform Substack de, Lightning Network’ü sistemine dahil eden şirketler arasına girmişti.

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!