banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Ethereum (ETH) Rakipleri Taklitten Öteye Geçebilecek Mi? ETH Halen 1 Numara!

Ethereum (ETH) Rakipleri Taklitten Öteye Geçebilecek Mi? ETH Halen 1 Numara!

Ethereum (ETH) Rakipleri Taklitten Öteye Geçebilecek Mi? ETH Halen 1 Numara!
Ethereum (ETH) Rakipleri Taklitten Öteye Geçebilecek Mi? ETH Halen 1 Numara!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum katilleri başarılı olabilecek mi? Rakiplerin şansı ne zaman bitecek?

21:37
19 Eylül 2021

Yüksek gas ücretleri Ethereum (ETH) için ciddi bir sorun olarak yerini koruyor. İşlem başına 150 dolara kadar ücretler özellikle yeni yatırımcılar ağdan uzaklaştırıyor. Ethereum katili tabirini uzun süredir duyuyoruz. Ethereum (ETH)’dan daha ucuz ve işlevsel olduğunu savunan alternatifler sadece taklitçi olarak mı kalacak?

Ethereum (ETH) Katilleri (Ethereum killer)Ethereum (ETH) Alternatifleri Neden Çıkıyor? Ethereum (ETH) Katilleri (Ethereum killer) Cardano (ADA), Solana (SOL), Binance Smart Chain (BSC), Polkadot (DOT) ve Terra(LUNA) piyasa değeri açısından Ethereum’un en büyük rakipleri bunlar ancak ne derece başarılı olacaklar? Bu yıl rakip projelerin tokenları ciddi anlamda fiyatlama yaptı. Hatta Solana (SOL) piyasanın kararsız duruşuna rağmen oldukça kısa sürede 9 hatta 10 kata yakın artış gösterdi. Son 90 günlük kazançları ele alırsak Solana (SOL) %300+ ve Ethereum (ETH) %63 fiyatlama yaptı. Ancak piyasa değeri olarak ele aldığımızda Ethereum (ETH) halen bir numara ve Solana (SOL)’nın yaklaşık 9 katı kadar piyasa değerine sahip. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Cardano (ADA) Plutus destekli akıllı sözleşmeleri başlatan Alonzo sert çatalını tamamladı. DeFi ve WEB 3.0 uygulamaları için iyi bir alternatif olmayı hedefleyen Cardano (ADA) ise 90 günde %74’ten fazla kazanç sağladı. Ethereum (ETH) Alternatifleri Neden Çıkıyor? Gate.io’nun baş pazarlama sorumlusu Marie Tatibouet bu konunun iki nedeni olduğunu savunuyor. Öncelikle ağ son derece yavaş ve saniyede 15-25 arasında işlem yapabiliyor. Solana (SOL) ağı son yaşadığı sorunu saniyede 400.000 işlemi karşılayamadığı için yaşamıştı. İkinci sebep ise yüksek işlem ücretleri ve bunu NFT çılgınlığında daha net gördük. Bir JPEG mint etmek için yarım ETH’ye yakın işlem ücreti ödemeniz gerekiyor. Diğer ağlarda bu iki sorun da büyük ölçüde çözülmüş durumda, Solana (SOL) ağı sadece 18-19 ayda 25 milyar işlem gerçekleştirdi. Bu rakam tüm akıllı sözleşme ağlarının toplam işlem sayısından çok daha fazla ve işlem sayısı sıralamasında Ethereum (ETH) üçüncü sırada bulunuyor. Solana Labs sözcüsü şunları söylüyor:

NFT basma (mint) maliyeti ciddi seviyelere çıktı. Kayda değer NFT’ler 3 ETH gibi rakamlardan satılıyor. NFT basma maliyetleri birçok kayda değer NFT’den daha pahalı değil mi? Solana (SOL) ise insanlara daha ucuza ve hızlı şekilde aynı hizmeti sunuyor”.

Ancak halen Ethereum zirvede bulunuyor. DeFi protokollerinde kilitli toplam TVL 100 milyar doların üzerinde. En yakın rakibi Binance Smart Chain (BSC) ağında bu rakam sadece 18 milyar dolar ve 5/1’i bile değil. Ethereum (ETH) önümüzdeki aylarda 6.500 dolara kadar ulaşabilir hatta TVL miktarı rekor sevileri de görebilir. Ancak zayıf yönleri rakiplerinin de güçlenmesini sağlıyor. Tahmini olarak 2023 yılında tamamlanması beklenen PoS algoritmasına külliyen geçişe kadar alternatif ağlar ciddi bir pazar payı yakalayacak. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!