banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Altın Bakarken Bitcoin Üçe Katladı! “Haftaya Bu Seviyeler”

Altın Bakarken Bitcoin Üçe Katladı! “Haftaya Bu Seviyeler”

Altın Bakarken Bitcoin Üçe Katladı! “Haftaya Bu Seviyeler”
Altın Bakarken Bitcoin Üçe Katladı! “Haftaya Bu Seviyeler”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya çapında aylık online “Bitcoin satın al” konulu aramalar “Altın satın al” konulu aramaları 3 kat geçerek 241.000’e ulaştı. BTC fiyatı, özellikle 4 saatlik grafikte 200 hareketli ortalamayı aldıktan ve 48.000 doların üzerine çıktıktan sonra kısa vadeli güç gösterdi. Son fiyat artışlarına rağmen, dünya çapında aylık ortalama “Bitcoin satın al” araması 241.000’e ulaştı. Detaylar için Kriptokoin.com’u takip edin

Göz Atın

Aylık “Bitcoin satın al” araması 241.000’e ulaştı

Bir yılı aşkın süredir devam eden Coronavirüs salgını sırasında birçok insan yatırım yapmak ve para kazanmak için yeni yollar aramaya başladı. Ayrıca, 2021’de enflasyona karşı koruma ararken, dünya çapında aylık varlık satın almak için yapılan anahtar kelime aramalarının sayısı bazı ilginç bulguları ortaya çıkardı. Ahref’in rakamlarına göre, dünya çapında “Bitcoin satın al” anahtar kelimesi için aylık ortalama çevrimiçi arama sayısı 241.000’e ulaştı; bu, “Altın satın al”dan üç kat ve “Ethereum satın al”dan neredeyse altı kat daha fazla.

online-monthly-search-for-buy-bitcoin-worldwide-reached-241000-3x-more-than-buy-gold

Bulgular, Amerikalıların ayda 116.000 kez “Bitcoin satın al” araması yaptığını ve küresel arama hacminin %48’ini oluşturduğunu, 39.000 de “Altın satın al” için arama yaptıklarının (yaklaşık üç katı) olduğunu gösteriyor. Altın, tüm sosyoekonomik geçmişlere ve teknik yeteneklere sahip bireyler tarafından erişilebilir olduğu için uzun zamandır enflasyona karşı sağlam bir koruma olarak görülüyor. Ve hepsinden önemlisi Altın, merkez bankalarının rezerv para birimidir.

Altına karşı BTC

Öte yandan Bitcoin, Altın ile benzerlik gösteren blockchaine dayalı kripto bir para birimi. Diğer varlıklarla, özellikle hisse senediyle zayıf korelasyonu nedeniyle, birçoğu daha önce Bitcoin’i “dijital altın” olarak adlandırmıştı. Altın, yasallık, şeffaflık ve güvenlik açısından Bitcoin’i geride bıraksa da, tarihsel olarak çok daha az değişkendir. Bununla birlikte, bir değer deposu olarak Bitcoin, son zamanlarda altından daha iyi performans gösterdi. 2020’den beri MicroStrategy, resmi bir iş stratejisi olarak BTC‘yi sürekli olarak satın aldı. Şirketin CEO’su Michael Saylor, hareketi ABD dolarında beklenen düşüşe karşı bir önlem olarak nitelendirdi. Saylor attığı bir twitte şöyle diyor:

Altın aynı yıl %10,5 düştü, Bitcoin %332 arttı. Altın aynı on yılda yılda %0 getiri sağladı Bitcoin yılda %146 getiri sağladı. Neden hala tek değer deposunun hangisi olduğunu tartışıyoruz?

online-monthly-search-for-buy-bitcoin-worldwide-reached-241000-3x-more-than-buy-gold

Bitcoin fiyatı son zamanlarda birkaç kez artmış olsa da yakın zamanda ABD doları karşısında değer kazanması bekleniyor. 2030 yılına kadar birçok kripto savunucusu, BTC’nin piyasa değerinin altınınkini geçebileceğine inanıyor.

online-monthly-search-for-buy-bitcoin-worldwide-reached-241000-3x-more-than-buy-gold

Şu anda, Bitcoin fiyatı 24 saatte %2 ve son yedi günde %8 artışla 48,389 dolardayken, altın fiyatı şu anda ons başına 1.755 dolarda. Yakın vadeli baskıya rağmen, güçlü eller mevcut fiyatlarla satış yapmayı reddettiği için BTC güç göstermeye devam ediyor. Bu yükseliş eğilimi devam ederse, BTC başka bir kırılma girişiminde bulunurken önümüzdeki hafta 50.000 dolara doğru potansiyel bir hareket bekleyebiliriz.

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!