banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Kripto Para Madencisi 15 Yıl Hapisle Yargılanacak! Yaptığı Şey Herkesi Şok Etti!

Kripto Para Madencisi 15 Yıl Hapisle Yargılanacak! Yaptığı Şey Herkesi Şok Etti!

Kripto Para Madencisi 15 Yıl Hapisle Yargılanacak! Yaptığı Şey Herkesi Şok Etti!
Kripto Para Madencisi 15 Yıl Hapisle Yargılanacak! Yaptığı Şey Herkesi Şok Etti!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para madencisinin 15 yıl hapisle yargılanması mümkün görünüyor.

00:35
10 Eylül 2021

Daha önce birçok enteresan kripto para madencilik hikayesi duymuştuk. Hatta çalıştığı polis karakolunda dahi madencilik yapanlar olmuştu. Bu sefer haber Amerika’dan ve bir memuru konu alıyor. İlçe nüfus müdürlüğünde çalışan memur kimse anlamadan onlarca mining cihazı kuruyor ve bir süre enerji maliyetine katlanmadan madencilik yapıyor.

İçerik Rehberi

Uyanık Kripto Para MadencisiHapis Cezasıyla Yargılanacak Uyanık Kripto Para Madencisi Bilgi işlem departmanı memurlarından olan Christopher Naples çalıştığı kurumun elektriğini kullanarak kaçak şekilde kripto para madenciliği yapıyordu. Kullanılmayan elektrik panosu süsünü verdiği bölümlere gizli şekilde yerleştirdiği toplam 46 cihaz vardı, kripto para ürettiği bu cihazların bir kısmını yer döşemelerinde açtığı gizli bölmelere bile kurdu. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. Yüksek enerji maliyetleri çoğu ülkede kripto para madenciliğini kazançlı olmaktan çıkarıyor. Hatta cihaz yıpranma payını hesaplarsak zarar ettiriyor bile diyebiliriz. Ancak Christopher enerji konusunu çözerek net kazanca geçmenin bir yolunu bulmuş. Elbette bu enerji maliyeti bölgedeki vatandaşların sırtına yükleniyor, vergileri Christopher’ın mining için harcadığı elektriğe gidiyordu. Hapis Cezasıyla Yargılanacak Suffolk County’de yaşayan memur, bölge halkının sırtına yüklediği elektrik faturalarının karşılığında 15 yıl hapis cezası alabilir. Birkaç aydır üretim yapan Christopher kuruma yaklaşık 6.000 dolar ek fatura gelmesine sebep oldu. Bölge savcısı Timothy Sini uyanık kripto para madencisini kefalet gerektirmeden serbest bıraktı. Ancak mahkemede Christopher 15 yıl hapis cezasıyla yargılanacak. Savcı açıklamasında şunları söyledi:

“Şehrimizde yaşayan vergi mükelleflerinin parasının çalınmasına ve devlet imkanlarının kişisel kazançlar için sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Yasadışı kullanıma müsamaha gösterilmeyecek”.

Şimdi her işinden hem de özgürlüğünden olan Christopher, yolundan gitmeyi planlayan çok sayıda potansiyel istismarcıya örnek oluyor. Geçtiğimiz ay polis karakolunda Bitcoin madenciliği yapan memurdan sonra bu olay daha nicelerinin yaşanabileceğini kanıtladı. Özellikle bilgi işlem personellerinin ellerindeki yetkiyi kullanarak en zor anlaşılacak şekilde bu tarz girişimlerde bulundukları biliniyor. Kamu kurumlarındaki yöneticilerin ve hatta şirket sahiplerinin enerji giderlerini düzenli olarak analiz etmeleri tespit edecekleri anormalliklerin kaynağını araştırmaları gerekir. Bu anormallikler işletmedeki bazı uyanıkların özel çabaları sonucu doğabiliyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!