4000 kişiden 30 milyon dolar toplayan proje SEC ile anlaşma yoluna gitti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası bugün SEC’nin ünlü YouTuber ve kripto para yatırımcısı Ian Balina’ya bir ICO sebebiyle dava açmasını konuştu.

Hem Youtube hem de Twitter üzerinden yaptığı yorumlarla dikkat çeken Balina, o dönemki promosyonlu yayınları ve yorumları sayesinde milyonlarca dolar kazanmıştı. SEC, fenomen Ian Balina’ya kayıt dışı menkul kıymet tanıtımı yapması sebebiyle dava açtığını bildirdi.

SEC’nin açtığı dava 2018’de yapılan Sparkster ICO’suna dayanıyordu. Sparkster adlı Cayman Adaları merkezli yazılım şirketinin kayıt dışı şekilde SPRK token adındaki “kripto varlık menkul kıymetleri”ni çıkardığı belirtilmiş ve şirketin yaklaşık 4 bin yatırımcıdan 30 milyon dolar topladığı aktarılmıştı. SEC, Sparkster Ltd. ve CEO’su Sajjad Daya’ya karşı kripto varlıkların kayıtsız teklif ve satışından dolayı faaliyetten men emri yayımlamıştı.

35 milyon dolarlık tazminatta anlaşıldı

SEC’nin ‘acil’ koduyla yayımladığı son açıklamaya göre, Sparkster ve Daya uzlaşmayı ve zarar gören yatırımcılara dağıtılmak üzere 35 milyon dolardan fazla ödeme yapmayı kabul etti.

SEC’nin İcra Bölümü Müdür Yardımcısı Carolyn M. Welshhans, “Sparkster ve Daya ile alınan karar, SEC’in yatırımcılara önemli miktarda para iade etmesine olanak tanırken, aynı zamanda gelecekte satışlarını önlemek için token’ların etkisizleştirilmesi gibi ek önlemler gerektiriyor” dedi.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

CryptoTurkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!