NFT
featured

2023 Yılının En Etkili Metaverse Projeleri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazımızda sizlere popüler metaverse projeleri listesini hazırladık. Metaverse nedir? Metaverse kurucusu kimdir? En iyi metaverse projeleri nelerdir?

Metaverse Projesi Nedir?

Metaverse ya da Türkçe anlamıyla sanal evren geleneksel kişisel bilgisayarların yanında sanal ve arttırılmış gerçeklik cihazları sayesinde kalıcı çevrimiçi 3 boyutlu sanal ortamları desteklemekte olan İnternet’in varsayımsal bir yinelemesi demektir. Metaverse projeleri internette çok farklı bir alan oluşturmaktadır.

Metaverse üzerinde birçok proje yer almaktadır. Bunlar sayesinde birçok insan para kazanabilmektedir.

Sandbox

2023 Yılının En Potansiyelli 8 Metaverse Projesi
Koinbox

Bir sonraki en iyi metaverse kripto projesi, kullanıcıların sahip olabileceği, oluşturabileceği, yönetebileceği, oynayabileceği ve oyun becerileriyle kazanabileceği bir platformdur. Decentraand’da olduğu gibi, The Sandbox kullanıcıları da platformun tokeni olan SAND ile sanal arazi parçaları satın alabilirler.

Ardından, 3B nesneler oluşturmak ve canlandırmak, yarattıklarını yükleyip sanal bir pazarda satmak veya kendi 3B oyunlarını oluşturmak için üç entegre üründen birini kullanabilirler.

Metacade gibi The Sandbox’da oyunlarının kontrolünü büyük prodüksiyon şirketleri yerine doğrudan kullanıcılarının ellerine vermeye çalıştı. Bu güç aktarımının başarısı, Sandbox’ın yaşadığı iniş ve çıkışlardan kaçınabilen yeni metaverse alanlarının yapı taşı olacaktır.

Pek çok kripto para birimi 2022’deki kripto çöküşünden sonra toparlanmaya çalışırken, The Sandbox (SAND) en yüküsek seviyesinden yaklaşık %93’den fazla kayıp yaşadı.

DEXGame

DEXGame, oyun dünyasında vakit geçiren her bir kullanıcıya ve oyun endüstrisi paydaşlarına yönelik Ethereum blokzincir tabanlı metaverse platformudur. DEXGame, bu metaverse evreninde kullanıcılarına keyifli ve sürükleyici bir deneyim sunar.

Kullanıcılar, DEXGame tarafından metaverse evreninde sunulan olanakları ve platformları kullanmanın yanı sıra serbest bir şekilde de vakit geçirebilirken aynı zamanda çeşitli yollarla gelir (kazanç) elde edebilirler. Oyun oynamak, oyun ve dijital sanatlar alanında ürün geliştirmek; ekipman ve donanım satmak, organizasyon düzenlemek, platforma özgü farklı yatırım modellerini değerlendirmek bu gelir elde etme yollarından bazılarıdır.

DEXGame Metaverse evreni inşa edilebilirlik ve yönetilebilirlik açısından DEXPARK ve DEXPO adlı iki ana bölgeden oluşmaktadır.

DEXGame sahip olduğu bu yapısıyla sanal dünyada yer alan bileşenlerin birbiriyle etkileşime geçmelerini sağlayan “sosyal bir oyun parkı” ortaya koymaktadır.

DEXGame Metaverse Evreni’nin başlangıç noktası olan DEXPARK ile oyuncular, yatırımcılar, sanatçılar ve kripto varlık tabanlı oyun girişimcileri bir araya gelecektir. DEXPO ile birlikte; oyun geliştiricileri, markalar, organizasyonlar vb. kullanıcılar tarafından inşa edilecek ve yönetilecek olan open-world metaverse bölgesi ile farklı türdeki kullanıcıların DEXGame Metaverse Evreni’ne katılmasını sağlayacaktır.

DXGM Token

DEXGame Metaverse Evreni’nde ürünlerin, hizmetlerin ve para birimlerinin ticareti; ekonomik etkileşimi sağlayacaktır. DEXGame, bu ticaretin otonom olarak devam etmesi için merkezi olmayan finans sistemini ERC20, ERC721, ERC1155, standartlarına sahip akıllı sözleşmelerle Skale Blockchain Network’de çalıştırmaktadır.

DEXGame, Skale Blockchain Network’ü kullanarak bir takım avantajları beraberinde getirmektedir. DEXGame Metaverse Evreni’ndeki işlem ücretlerinin önemli bir çoğunluğunun ücretsiz ve üstün hıza sahip olması bu avantajlardan sadece birkaçıdır. Diğer yandan kullanıcıların DEXGame Metaverse Evreni’ne dahil olabilmesi ve ekonomik olarak etkileşime girebilmesi için çeşitli alternatifler de üretilmiştir.

Kripto varlıklar veya fiat para birimlerine bağlı ödeme sistemleri ile desteklenen platform, kullanıcı dostu olarak tasarlanmıştır. DEXGame ekibi, tüm bu ekonomik döngünün hızlı, güvenilir ve şeffaf olarak gerçekleşmesi için gereken teknolojik altyapıyı oluşturmuştur.

DEXGame market ve DXGM/USDT paritesinde işlem yapmak için bağlantıları kullanabilirsiniz.

Metacade

Şu anda yatırım yapılacak en iyi metaverse kripto projelerinden biri, sanal topluluk merkezi Metacade’dir. Metacade, adından da anlaşılacağı gibi, topluluğu tarafından geliştirilen ve seçilen çeşitli ”kazanmak için oyna” oyunlarıyla tamamen merkezi olmayan bir metaverse çarşısı olacak.

Oyuncuların GameFi ile ilgili her şeyi öğrenebilecekleri, en iyi oyunlar hakkında gerçek zamanlı olarak sohbet edebilecekleri, incelemeler yazabilecekleri ve hangi oyun geliştiricilerin fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için hibe aldığına oy verebilecekleri bir alan olmayı hedefleyen platform, nihai olarak yerini almak için şekilleniyor.

Metacade projesi, oyuncular ve geliştiriciler arasındaki engeli ortadan kaldırmanın yanı sıra sonuçları arcade kitaplığında yayınlamaya odaklanarak sektörün geleceğine hükmetmeyi hedefliyor.

Hâlâ beta aşamasında olan ve devam eden ön satışıyla, şu anda alınabilecek en iyi değer fırsatlarından biri olabilir.

Decentraland

2023 Yılının En Potansiyelli 8 Metaverse Projesi

2020’de halka açılan Decentraand (MANA), paylaşılan bir sanal dünya içinde merkezi olmayan arsalar satıyor. Kullanıcılar, Decentraand evreninde keşfedebilir, oyun oynayabilir, diğer kullanıcılarla etkileşim kurabilir ve dijital gayrimenkul alıp satabilir.

Kullanıcılar, arazi parselleri ve diğer sanal ürün ve hizmetleri satın almak için oyun içi para birimi olarak kullanılan MANA token ile işlem yapmalılar diyebiliriz.

Özelleştirilebilir bir sanal alan olarak Dencentraland’ın ana özelliği, kullanıcıların satın aldıkları arazi parsellerinde kendi özelleştirilebilir deneyimlerini yaratabilmeleridir. Buna, kullanıcılar arasında takas edilebilen veya MANA ile alınıp satılabilen kullanıcı avatarları için benzersiz adlar ve giyilebilir ürünler de dahildir.

Decentraand, başlangıcından bu yana en iyi metaverse kripto projelerinden biri olarak ortaya çıktı, ancak günlük kullanıcı puanları keskin bir şekilde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

CryptoTurkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!