YÖK başkanı yaptığı açıklamalar ile üniversitelerde Blockchain ve NFT bölümleri açılacağının müjdesini verdi.
Okuma Süresi: 2 Dakika Sön dönemlerde dünyanın takip ettiği NFT ve blockchain teknolojilerine yönelik ilgi giderek artmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanı konuya yönelik önemli bir açıklamada bulundu. İşte detaylar…
İçerik Rehberi
YÖK Duyurdu: Üniversitelerde NFT ve Blockchain Bölümleri AçılacakAmaç, Türkiye’deki Üniversitelerin Seviyesini Yükseltmek YÖK Duyurdu: Üniversitelerde NFT ve Blockchain Bölümleri Açılacak YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Burada öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Özvar, NFT ve Blockchain ile ilgili konuştu. Bir öğrenci, Erol Özvar’a “Önümüzdeki süreçte NFT, Blockchain gibi teknolojilerin bölümleri açılır mı? Bunlar dünyada yayılmaya başladı. Üniversitelerimizin bu duruma tutumu sizce nasıl olur?” sorusunu yöneltti. Özyar bu soruyu takiben yaptığı açıklamada, bu iki bölümü üniversitelere getirmek için çalıştıklarını ve bölümlerin tasarlanma aşamasında olduğunu belirtti.
Bunlar, en çok hoca ihtiyacı duyduğumuz alanlar. Buraya gelen hocalar ya matematik bölümünden geliyor, ya bilgisayar mühendisliğinden ya da yazılım mühendisliğinden geliyorlar fakat bırakın hoca olmayı bu bölümlerde okuyan arkadaşlar 3’üncü, 4’üncü sınıflarda bir işe angaje oluyorlar. İyi de yapıyorlar. Dolayısıyla akademik çalışmaya pek gelmek istemiyorlar. Sebebini soracak olursanız duygusal sebeplerden. O sebeple şu anda ciddi bir hoca açığı duyuyoruz. Aranızda bu alanlara ilgisi olan arkadaşlarımız varsa bence hiç durmasınlar devam etsinler derim. Doğrudan bu temaları da içeren bölümler ve programları şu anda tasarlıyoruz.
Amaç, Türkiye’deki Üniversitelerin Seviyesini Yükseltmek YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı açıklamaların devamında, asıl amacın Türkiye’deki üniversiteleri dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamasında daha yüksek sıralara çıkarmak olduğunun altını çizdi. Özyar, açıklamalarına şu şekilde devam etti;
“Bizim amacımız Türkiye’deki üniversitelerin dünya üniversiteleri liginde çok daha üst sıralara gelmesini sağlamak. Yükseköğretim Kurulu olarak belki üniversitelerin hocaları olarak yapmaya çalıştığımız en önemli işlerin başında Türk yükseköğrenim kurumlarını, üniversitelerini dünyanın en iyi üniversiteleri haline getirmek var. Bunu öncelikle oyunu kurallarına göre oynayarak yani dünyadaki büyük üniversiteler nasıl çalışıyorsa nasıl büyük bir gayret ortaya koyuyorsa ne kadar üretkense bizim de en az onlar kadar üretken olacağımız kadar çalışmamız gerekli. Bunun yollarını arıyoruz.”
Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.