Ripple şirketinin kurucularından olan ve ilk yıl CTO olarak görev yaptıktan sonra 2014’te ayrılarak Stellar Lumens (XLM) projesini başlatan Jed McCaleb’in satacağı XRP sayısı artık iyice azalmaya başladı. McCaleb’in XRP bakiyesini takip eden Jed Balance adlı sitede yer alan bilgiye göre, XLM kurucusunun cüzdanında artık 104 milyondan daha az XRP bulunuyor.
Satacağını en baştan söylemişti
Toplamda 8 milyar XRP’yi Ripple şirketinden ayrıldıktan sonra tazminat olarak alan McCaleb, o dönemden bu yana taksitle kendisine verilen XRP’leri düzenli olarak satıyordu. Hatta McCaleb’in, XRP üzerinde oluşturduğu satış baskısı nedeniyle token topluluğundan da ciddi tepkiler aldığı biliniyordu. Ancak McCaleb, daha önceden bu amacını açıklamış ve elde ettiği tazminatı sürekli ve kademeli şekilde satacağını duyurmuştu.
1 ay içinde tüm XRP’ler bitecek
McCaleb’in elinde şu anda 103 milyon 565 bin XRP bulunuyor ve başarılı geliştiricinin satış hızına göre bu rakam yaklaşık 1 ayda bitecek. Düzenli olarak XRP’leri satan McCaleb, bazı günler 3 milyonun, bazı günler ise 4 milyonun üzerinde XRP satışları yapıyor. Ancak bu düzen dışında hareketler de olmuyor değil. Örnek olarak McCaleb, 3 Haziran’da hiçbir XRP satışı yapmazken, 28 Mayıs’ta ise 8 milyon 600 binlik, 26 Haziran’da ise 7 milyon 300 binlik satışlar yaptı. Dolayısıyla McCaleb, XRP’lerini birkaç gün içinde de tüketebilir.
Ripple’dan daha da gelecek
Bilindiği üzere Ripple şirketi daha önce McCaleb ile tazminatın tek seferde değil, kademeli olarak ödenmesi konusunda anlaşmaya varmıştı. Dolayısıyla, McCaleb’in cüzdanındaki XRP’ler bitse bile, Ripple şirketi bir süre daha ona XRP göndermeye devam edecek. Ancak bu sayının ne kadar olduğu şu anda bilinmiyor.
McCaleb kripto para sektörünün içinde erken dönem yatırımcılarının da yakından tanıdığı bir isim oldu. Ünlü yönetici, bir dönemin en çok konuşulan ve etkileri bugüne kadar ulaşan Bitcoin borsası MtGox’un, borsa olmadan önce bir oyun kart değişim sitesi olarak kurucusuydu. McCaleb siteyi, Fransız genç Mark Karpeles’e satmıştı. Karpeles de, MtGox’u bir Bitcoin borsasına çevirmiş ancak daha sonra borsadaki Bitcoin’ler çalınarak sektöre tarihin ilk büyük darbesi vurulmuştu.
Haber Kaynak: uzmancoin.com