Kripto para borsası KuCoin, 2021 yılı Türkiye kripto para verilerine dair bir rapor yayınladı.
Raporda Türkiye’nin, kripto varlıklar konusunda düzenleme altyapısının eksik olmasına rağmen kripto varlıkların adaptasyonu için kritik bir bölge olduğu belirtildi.
Raporda ayrıca kripto paralara olan ilginin özellikle kadınlar ve yaşlı jenerasyonda artmaya devam ettiği açıklandı.
“18-60 Yaş Arası Nüfusun %40’ı Kripto Para Alım Satımı Yapıyor”
Bununla birlikte raporda, Türkiye’deki kripto para trendlerine dair bazı ilginç durumlara da rastlandı.
Bulgularda ilki, kripto paraların kitlesel olarak benimsenmesinin devam ettiği olarak açıklandı.
Rapora göre 18-60 yaş arasındaki internet kullanan nüfusunun yaklaşık olarak %40’ı son altı ay içerisinde kripto para alım satımı gerçekleştirdi.
Buna ek olarak, ankete katılan kişilerin %59’u, 2022 yılının ilk yarısında kripto para varlıklarını artıracağını bildirdi.
Raporda yer alan verilere göre, Türk kripto para kullanıcılarının yalnızca dörtte biri bir yılı aşkın süredir kripto paralar ile ilgileniyor.
Türkiye’deki Kadın Kripto Para Kullanıcılarının Oranı Erkekler ile Eşitlendi”
Bununla birlikte raporda Türkiye’deki kadın nüfusun kripto paralara olan ilgisine dair de veriler yer aldı.
Verilere göre ülkemizde yatırım ve alım satım segmentinde kadınlar oransal olarak neredeyse erkeklere eşit bir şekilde kripto paralara yatırım yapıyor.
Türkiye’deki kripto para yatırımcıların %47’sinin cinsiyetinin kadın olduğu ve kadınların %67’sinin kripto paralara ilgi duyduğu bildirildi.
Buna ek olarak, batı ülkelerinde Bitcoin ve benzer para birimleri genel olarak daha genç popülasyon tarafından benimsenirken Türkiye’de ise 40 yaş üstü nüfusun kripto paralara olan ilgisi giderek artıyor.
Kripto paralara yatırım yapan Türk vatandaşlarının genel olarak stablecoinler, türevler ve Metaverse projelerine ilgi gösterdiği belirtildi.
KuCoin borsasındaki Türk vatandaşları tarafından en fazla alınıp satılan Metaverse projesinin Bloktopia olduğu açıklandı.
Raporda ayrıca şu veriler gözlendi:
Katılımcıların %70’i güvenlik ve stabiliteye önem veriyor. Katılımcıların %66’sı itibari para birimi yatırma ve çekme kolaylığına önem veriyor. Katılımcıların %65’i kullanıcı arayüzüne önem veriyor. Katılımcıların %63’ü alınıp satılabilen kripto para çeşitliliğine önem veriyor. Kullanıcıların %55’i işlem likiditesine önem veriyor.
*Yatırım tavsiyesi değildir.