Telegram’ın kurucusu Pavel Durov ağustos ayında, Telegram’a Web 3.0 ekleme olasılığına işaret ederek bu fikrinden ilk kez bahsetmişti. Durov o tarihlerde, TON Vakfı’nın alan adları için yaptığı müzayedenin başarısından etkilendiğini söylemişti.
Telegram aylardır süren planını hayata geçiriyor
“Wallet.ton” 215.250 Toncoin’e (yaklaşık 260 bin dolar), “casino.ton” ise yaklaşık 244 bin dolara satılmıştı.
TON’un bu sonuçları elde edebilmesine istinaden 700 milyon kullanıcısı olan Telegram’ın çok başarılı olabileceğine inanan Durov, şimdi bu planını hayata geçiriyor.
Telegram ve TON Vakfı, bu açık artırmalar için bağlantı noktası olarak Fragment.com sitesini kullanıyor.
Kullanıcılar Telegram, tonkeeper uygulaması veya TON tabanlı cüzdanlarını kullanarak siteye giriş yapabiliyorlar. Web sitesi ayrıca kullanıcıların Telegram hesaplarını satın aldıkları ID’ye bağlamalarına yardımcı olacak.
Kullanıcılar kendi ID’lerini de açık artırmaya koyabilecek
Sohbet uygulaması herkes için mevcut olacak dört ve beş karakterli kullanıcı adlarını açık artırmaya çıkarıyor. ,
Telegram kullanıcıları ayrıca kendi ID’lerini de açık artırmaya koyabiliyorlar. Her açık artırma bir hafta içinde sona erecek ve son bir hamle için bir saat ek süre tanınacak. Şirket, dört karakterli olanlar için minimum açık artırma değerini 10 bin Toncoin olarak belirledi. Bu da 27 Ekim 2022 TSİ 20.20 itibarıyla yaklaşık 16 bin 250 dolara denk geliyor.
Telegram’ın Web3 dünyasında büyük hedefleri vardı ama bu hedeflerden vazgeçmek zorunda kaldı. Şirket 2018’de Telegram Open Network (TON) blok zincir projesi ve token satışı (ICO) için planlar yapmıştı. Proje, Benchmark ve Lightspeed Capital gibi büyük yatırımcılardan 1.7 milyar dolarlık destek almıştı. Ancak Telegram, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşanan yasal mücadelenin ardından, projeden vazgeçmek zorunda kalmıştı.
Haber Kaynak: uzmancoin.com