Solana (SOL) Ekosistemindeki DeFi Protokolü Hacklendi: Milyonlarca Dolar Kayıp!

Solana (SOL) Ekosistemindeki DeFi Protokolü Hacklendi: Milyonlarca Dolar Kayıp!

Solana (SOL) üzerindeki bir likidite protokolü olan Crema Finance, açıklanmayan bir miktarda fonun çalındığı ve hack olayı nedeniyle hizmetlerini askıya aldığını duyurdu.

Hack olayı Crema Finance tarafından bu sabah Twitter üzerinden duyuruldu:

“Protokolümüz az önce bir hacklenme yaşamış gibi görünüyor. Programımızı geçici olarak askıya aldık ve araştırıyoruz. Güncellemeler en kısa sürede burada paylaşılacaktır.”

🚨🚨Attention! Our protocol seems to have just experienced a hacking. We temporarily suspended the program and are investigating it. Updates will be shared here ASAP.

— CremaFinance (@Crema_Finance) July 3, 2022

Birkaç saat sonra Crema, bir Blockchain denetim firması olan OtterSec ve soruşturma konusunda deneyimli diğer kuruluşlarla birlikte çalıştığını tweetledi.

Flaş Kredi Saldırısında Solana Ekosistemi DeFi Protokolü Crema Finance’in Kaybı 6 Milyon Dolar

Aynı gönderiye cevap veren OtterSec, Crema Finance’in “kısa bir süre önce 6 milyon dolarlık bir hack olayının” kurbanı olduğunu duyurdu. Blockchain şirketinin attığı Tweet’e göre hacker, likidite havuzundaki fonları boşaltmak için flash loan (flaş kredi) adı verilen bir yöntemi kullandı.

@Crema_Finance was recently hacked for over $6M. Unlike previous attacks, this hacker used Solend flashloans to drain the pool. We’re working closely with the Crema team to help resolve this issue.

In the meantime, we’ll be sharing what we know about the exploit 🧵 pic.twitter.com/5NjovZtAEb

— OtterSec (@osec_io) July 3, 2022

Crema Finance, yeni bilgiler geldikçe bunları takipçileriyle paylaşacağını bildirdi.

Son günlerde DeFi sektöründeki dolandırıcılık ve hack olaylarının sıklığının artması kripto para piyasasında dikkat çekiyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Axie Infinity’nin Ronin köprüsü saldırıya uğramış ve 625 milyon dolarlık Ethereum ve USDC tokeni saldırgan tarafından ele geçirilmişti.

Olayın ardından kapatılan Ronin köprüsü geçtiğimiz günlerde yeniden faaliyet göstermeye başladı. Bununla birlikte Ronin köprüsünde yeni bir sıkıntı baş gösterdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Ethereum Blockchain’inden Ronin köprüsüne gönderilen bazı fonlar sıkıştı ve sahiplerine iletilemedi. Şirket konuyla ilgili olarak bir sonraki güncellemede çözüm bulacaklarını bildirdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Haber Kaynak: www.bitcoinsistemi.com

Exit mobile version