Düzenleyici baskı sebebiyle geçtiğimiz yıl adeta köşeye sıkıştırılan Binance, tek tek tüm ülkelerdeki sorunları çözüyor. Bir lisans daha alındı.
19:03
27 Mayıs 2022
Okuma Süresi: 2 Dakika Hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance müjdeyi verdi. En büyük sorunlarından birini çözüyor. Geçtiğimiz yıl birçok devletin ilgili otoriteleri tarafından Binance hakkında uyarı açıklamaları yaptığını sizlerle duyurmuştu. Bazı devletler en büyük kripto para birimi borsasının ülkelerindeki faaliyetlerini durdurmasını bile istemişti.
Binance Müjdeyi VerdiBinance ve Düzenleyici Baskı Binance Müjdeyi Verdi Binance CEO’su CZ, yerel yasalara uyum konusunda daha proaktif hareket edeceklerinin müjdesini zaten geçtiğimiz yıl vermişti. Bu açıklamadan sonra birçok ülkede resmi olarak faaliyet gösterebilmek için lisans başvurularında bulundu. Bu başvurulardan biri onayladı ve CZ, müjdeyi paylaştı. Artık Binance borsası İtalya’da lisanslı şekilde hizmet veriyor olacak. İtalya’da kripto para işlemlerinde yetkilendirilmiş 14 operatör bulunuyor. Bunlardan biri de Binance oldu. Diğerleri ise; Young Platform, Tesora , Anubi Digital , CheckSig, Blockeras , Platypus, Cryptosmart, Conio, Bitpanda gmbh, Tinaba spa, Chainside, CLS ve The Rock Trading’dir. Binance ve Düzenleyici Baskı En büyük kripto para borsası bugüne kadar dünya genelinde çok sayıda ülkeden önemli düzenleyici baskılar gördü. Lisansız olarak global platformu üzerinden tüm dünyadaki vatandaşlara hizmet verebiliyor olmak şirketin daha hızlı büyümesi için harika bir fikirdi. Ancak her yıl rekor büyümeyle kullanıcı sayısını katlayan Binance er ya da geç, ülkelerdeki düzenleyici otoritelerin uyarılarına maruz kalacağını biliyordu. Nitekim öyle de oldu. Türkiye dahil birçok ülkede global kripto para borsasına alternatif yerel borsalar oluşturdu. Binance Amerika, Binance Türkiye gibi isimlerle açılan bu borsalar ilgili ülkede resmi olarak varlık göstermeye başladı. Şirket geçtiğimiz yıl hükümetlerin yoğun baskısına karşı birçok iyi niyet adımı attı. Hukuk ve yerel kanunlar uyum ekibini birkaç kat büyüttü ve proaktif adımlar atarak tüm sorunları ortadan kaldıracağını açıkladı. Her ülke için oluşturulan birimler yetki alanları dahilinde yerel düzenleyicilerle irtibat kuruyor ve talep edilen lisansların alınması sürecini izliyor. İtalya ise bunun son örneği oldu. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.