SafeMoon Nedir? Ne İşe Yarar?

SafeMoon Nedir? Ne İşe Yarar?

SafeMoon, muazzam volatilitesi, %10’luk yüksek işlem ücretleri ve sosyal medya hype’ı ile tanınan kripto para piyasasına nispeten sektörde yeni bir üyedir. SafeMoon, dağıtılmış defter teknolojisine dayanmaktadır ve Mart 2021’de Binance Akıllı Zincir blok zincirinde oluşturulmuştur.

SafeMoon’un kurucuları, SafeMoon’un uzun vadeli yatırımı teşvik etme niyetiyle tasarlandığını, %10’luk işlem ücretinin, uzun vadeye teşvik etmek için kasıtlı olarak yüksek ayarlandığını söylüyor. 

SafeMoon, kripto para dünyasındaki riskli yatırımlar arasında sayılıyor. Shiba Inu gibi, Safemoon’un özel bir kullanımı yoktur ve değerini satın alan diğer yatırımcılardan alır.

SafeMoon nedir ve neden ünlüdür?

SafeMoon, Binance Smart Chain (BSC) blok zincirinde BEP-20 altında başlatılan bir kripto para birimidir. Blok zinciri ekosisteminde merkezi olmayan finans (DeFi) platformları ve merkezi finans (CeFi) platformları bulunmaktadır. DeFi ekosistemi bir merkez bankası tarafından düzenlenmez, ancak varlıklar blok zinciri ağında halka açık olarak gösterilirken, CeFi ekosisteminde varlıklar bir değişim yoluyla işlenir. BSC blok zinciri, bir CeFi ekosisteminde çalışmak için SafeMoon’u içerir.

Bu yılın ikinci çeyreğinde, rapçi Lil Yachty, UFC boksörü Jake Paul ve popüler spor blogcusu Dave Portnoy gibi ünlülerin desteğinin ardından SafeMoon’un fiyatı ikiye katlandı.

CoinGecko’ya göre, SafeMoon şu anda piyasa değeri açısından tüm kripto para birimleri arasında 90. sırada yer alıyor. SafeMoon, yazı yazıldığı sırada %6.3 oranında düşüş yaşayarak 0,00000286 dolardan değer gördü.

SafeMoon’un Tarihi

SafeMoon, kripto para ekosistemindeki Ethereum standartlarını genişletmek için tasarlanmış kripto para birimlerindendir. SafeMoon, altı geliştirici tarafından geliştirildi ve 8 Mart 2021’de BSC blok zincirinde piyasaya sürüldü. SafeMoon’un adı, madalyonun amacının yalnızca yükselmek değil, güvenli bir şekilde yükselmek olduğunu gösteren “Aya Güvenle” ifadesinden türetildi. BscScan’e göre, başlangıcından bu yana, madeni paranın şu anda 2,9 milyondan fazla sahibi var.

SafeMoon’un temel özellikleri nelerdir?

Yansıma: Projenin teknik incelemesi, SafeMoon sahiplerinden madalyonun sahipleri arasında dağıtılan yaklaşık %5’lik bir işlem ücreti alındığını bildiriyor.

LP edinimi: Teknik inceleme, projenin bu ikinci temel bileşeninin, PancakeSwap ve diğer platformlardaki çeşitli likidite havuzlarına verilecek olan yaklaşık %5’lik işlem ücretleri talep ettiğini de ortaya koydu.

Token yakma: Projenin teknik incelemesi, ana ağda gerçekleşen her işlemin %10 vergilendirildiğini de gösterdi. Buradaki fikir, verginin %5’inin yansıma ödülleri olarak, diğer %5’inin ise likidite havuzlarına gitmesidir. Likidite havuzlarına giden %5’in yarısı, SafeMoon ve Binance token çiftinin likiditesini garanti altına almak için Binance Coin’e (BNB) dönüştürülür.

SafeMoon nasıl çalışır?

8 Mart 2021’deki lansmanından bu yana SafeMoon, yaklaşık 1,9 milyar ABD doları piyasa değeri biriktirirken, Bitcoin’in piyasa değeri yaklaşık 1,1 trilyon ABD dolarıdır.

Yatırımcılar, paranın yarısı SafeMoon’un mevcut sahiplerine ve diğer yarısı (fiyat istikrarını daha iyi korumak amacıyla) bir likidite havuzuna gidecek şekilde %10’luk bir ücret ödemek zorunda kalır.

SafeMoon’un yaratıcıları, dolaşımdaki SafeMoon miktarını da azaltır.

SafeMoon’un ana eleştirileri nelerdir?

SafeMoon, birçok kripto para biriminde olduğu gibi, oldukça spekülatif bir varlıktır. Düşünmeniz gereken birkaç risk barındırır.

Oynaklık: SafeMoon’un fiyatı, lansmanından bu yana oldukça değişken. Kripto para birimlerinin gerçek bir değeri olmadığı için, kârınız ne ödediğinize ve onu ne kadara satabileceğinize bağlıdır.

Düzenleme: Kripto paralar çok yeni olduğu için devletler onları ve potansiyel etkilerini daha yeni öğreniyor. Kripto para ticareti, temsil ettikleri finansal tehlikeler ve teşvik ettikleri spekülatif ticaret nedeniyle Çin tarafından yasaklandı. Kripto para kazançlarındaki yüksek vergi oranları, potansiyel olarak bir düzenleme biçimi olabilir.

Likidite: SafeMoon’a hızlı bir şekilde girmek veya çıkmak isteyen yatırımcılar için, %10’luk ücretle satış yapmaktan vazgeçmeleri, likiditeyi bir sorun haline getirebilir. SafeMoon, Binance ve PancakeSwap’ta işlem görmektedir.

Alt satır: Yetki kanıtının merkezi doğası nedeniyle, SafeMoon, BSC’deki diğer tüm tokenler gibi, esasen Binance’in takdirindedir. Satoshi Nakamoto yeniden ortaya çıkarsa ve Bitcoin’in koduna doğrudan erişime sahip olsa, onu değiştirebilir. Ağdaki her madenci ve düğüm tarafından uygulanmasını sağlayabilirdi, ağ artık ademi merkeziyetçi olmayacak ve sisteme olan güveni azaltacaktı.

Ancak tüm gemiler gelgitle birlikte yükselme eğilimindedir. Boğa piyasasıyla Bitcoin yükselmeye devam ederse, SafeMoon’un da yükselme olasılığı var ve diğer spekülatif yatırımcılar onu daha da yükseltebilir.

www.coinkolik.com

Exit mobile version