Rusya, 2022’deki Dijital Ruble Prototipi İçin 13 Yasayı Değiştirmeyi Planlıyor

Rusya, 2022’deki Dijital Ruble Prototipi İçin 13 Yasayı Değiştirmeyi Planlıyor

Her geçen gün daha çok yaygınlaşan kripto varlık kullanımı ile birlikte birçok merkez bankası, CBDC ihraç etmek adına çalışmalara başladı. Rusya Merkez Bankası, dijital ruble prototipi için, 2022’yi işaret etti.

19:13
9 Kasım 2021

Rus milletvekillerinin, 2022 başlarında yapılması planlanan dijital ruble planını uygulamak için gereken yasal düzenlemeler üzerinde çalışmaya başlayacağı bildirdi.

İçerik Rehberi

Toplamda 13 Kanunun Değişmesi Gerektiği SöylendiMerkez Bankaları CBDC Üzerinde Çalışıyor Toplamda 13 Kanunun Değişmesi Gerektiği Söylendi Salı günü, Rusya merkez bankası başkanı Elvira Nabiullina, ülkenin dijital rublesinin bir prototipinin 2022’nin başına kadar hazır olacağını ve önümüzdeki yıl piyasaya çıkıp çıkmama konusunda nihai bir karar vermeden önce deneme amaçlı kullanıma sunacağını söyledi. Rus milletvekillerinin, dijital rublenin faaliyete geçirilmesi adına gereken yasal düzenlemeler üzerinde çalışmaya başlayacağını ve Devlet Duma Mali Piyasalar Komitesi başkanı Anatoly Aksakov’un, bu yasal değişikliklerin de, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) denemesi uygulanır uygulanmaz başlayacağını belirttiği, bildirildi. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. Akvakov, dijital rublenin yürürlüğe girmesi için en az sekiz federal yasa ve bunun yanında beş yasa olmak üzere toplamda 13 yasanın değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Raporda, yeni kuralların, Rusya Merkez Bankası’nın (CBR) yeni para birimi için dolaşım oluşturma yetkisi, ödeme aracı olarak kabulü ve benzeri gibi çeşitli temaları ele alacağı belirtildi. Merkez Bankaları CBDC Üzerinde Çalışıyor Rusya Merkez Bankası, CBDC stratejisini 2020’nin sonlarında açıkladı. Ocak ayında, Rus Bankaları Birliği, projeyi eleştirdi ve Rusya Merkez Bankası’nın önerdiği modellerden herhangi birinin çeşitli siber güvenlik ve dolandırıcılık riskleri içerebileceğini belirtti. Bununla birlikte, Avrupa Merkez Bankası ve Çin Halk Bankası da dahil olmak üzere birçok merkez bankası, kripto varlıkların kullanımının yaygınlaşmasıyla, kendi merkez bankası dijital para birimi ihraç etmenin potansiyel faydalarını ve risklerini araştırmaya başladı. Üstelik birçok merkez bankası, konuya ilişkin  somut çalışmalara kısa bir süre önce başladı. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

Exit mobile version