RUNE Coin Nedir? THORChain (RUNE) Coin Yorum ve Geleceği 2022

RUNE Coin Nedir? THORChain (RUNE) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bu yazımızda RUNE coin nedir, kripto para birimi THORChain nedir, RUNE coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte THORChain (RUNE) coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Thorchain, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto varlıkları blok zinciri ağları arasında değiştirmek için Cosmos tabanlı bir blok zinciri protokolüdür.

RUNE Coin Nedir?

THORChain (RUNE), tüm kriptoları sıvı hale getirmeyi amaçlayan “Blockchain’lerin İnterneti” olarak adlandırılan Cosmos üzerine inşa edilmiş bir blok zinciri protokolüdür. Bunu, Ethereum için Bitcoin ticareti gibi yerel olmayan kripto varlıklarının ticaretini mümkün kılarak, ancak tamamen merkezi olmayan bir şekilde yapmayı amaçlıyor. Özünde, Coinbase ve Binance’in yaptığının çoğunu yapıyor.

Thorchain protokolü ayrıca aynı ada sahip merkezi olmayan bir değişime (DEX) güç sağlar. Uniswap veya SushiSwap gibi, Thorchain DEX de herkesin bir varlık havuzuna likidite sağlayarak kripto varlıklarını takas etmesine veya ödünç vermesine ve karşılığında bu varlıklardan bir getiri (veya “getiri”) elde etmesine olanak tanır.

Thorchain Hakkında

Thorchain, çoğunlukla anonim bir ekip tarafından inşa edildi. 2018’de bir hackathon sırasında tasarlanan protokolün çok zincirli “kaosnet”i, ilk geliştirme birkaç test ağında gerçekleştikten sonra nihayet Nisan 2021’de piyasaya sürüldü. 

Ekibinin ve topluluğunun daha geniş amacı, çeşitli nedenlerle bireylerin finansal ürünlere veya hizmetlere erişimini engelleyebilen ve engellemiş olan merkezi taraflara olan ihtiyacı ortadan kaldırmak için merkezi olmayan likidite yaratmaktır. 

DeFi, adından da anlaşılacağı gibi, finansmana erişimin merkezden uzaklaştırılmasıyla ilgilidir. DeFi, kullanıcıların üçüncü taraf aracılara ihtiyaç duymadan kripto varlıklarını ödünç almasına, ödünç vermesine, satın almasına ve satmasına olanak tanıyan bir finansal ürünler koleksiyonunun kısaltmasıdır. 

Thorchain ekibi, 2022 yazına kadar ağın kontrolünü tamamen topluluğa devretmeyi bile planlıyor.

Thorchain’de Takaslar Nasıl Çalışır?

Thorchain, işlemleri kolaylaştırmak için başka bir DEX kredilendirme sisteminin, yani Bancor’un sürekli kredi havuzlarının bir uyarlamasını kullanır. Bu işlemlerde, tüm varlıklar, Thorchain’in yerel tokeni RUNE olan başka bir varlıkla paylaşılan likidite havuzlarına yatırılır. 

RUNE, tüm işlemlerde diğer varlıklarla takas edilir. A varlığının B varlığına takasında, protokol A’yı RUNE ile, ardından RUNE’yi B ile değiştirerek iki işlem gerçekleştirir. RUNE çift takası, varlıkların zincirler arasında gözetimsiz olarak merkezi olmayan takasına izin veren şeydir.

Şimdiye kadar, protokol istendiği gibi çalıştı ve bu, RUNE’nin Haziran 2021 itibariyle DeFi tokenleri arasında piyasa değerine göre ilk on sıraya çıkmasına yardımcı oldu.

Thorchain başlangıçta Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Binance Smart Chain ve Litecoin’den gelen varlıklar için destekle piyasaya sürüldü. Diğer tokenler ve varlıklar için destek sürekli olarak eklenmektedir.

Thorchain bir hisse kanıtı (prova of-work yerine) blok zinciridir; bu, RUNE’u bağlayan ve kazanan düğüm operatörleri tarafından güvence altına alındığı ve sürdürüldüğü anlamına gelir. Nodeler, takasları doğrulayan ve varlıklar için havuzlar oluşturan ve karşılığında ödül alan bilgisayarlardır.

Likidite Havuzları Nasıl Çalışır?

Hemen hemen tüm diğer DEX’ler gibi, Thorchain de fiyat oluşturmak için otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) modeli kullanır. Fiyatlar, havuzda tutulan her bir varlığın ilgili sayısına göre oluşturulur ve traderlar tarafından diğer borsalarda olduğu gibi harici fiyatları yansıtır. Bu traderlar arbitrajı kullanırlar, yani varlıkları fiyatları düşük olan her yerden alırlar ve yüksek oldukları yerde satarlar, bu da fiyatların birbirine yakınlaşmasına neden olur.

Likidite sağlayıcıları, ilgili likidite havuzuna RUNE ve diğer bir varlığı yatırır. Traderların kullandığı likiditeyi sağlamanın karşılığında, işlemlerden alınan ücretin bir kısmını artı RUNE ödüllerini alırlar.

Dahası, doğrulama düğümleri, kasalarda tutulan varlıkların parasal değerini iki katına çıkarmaya teşvik edilir. İşte nedeni:

İşlemlerden alınan ücretler, likidite sağlayıcıları ve nodeler arasında gidip gelir. Nodeler “bağlıysa”, nodelere daha yüksek bir ücret yüzdesi gider ve bu da daha fazla bağlanmayı teşvik eder. Aşırı bağlanma meydana gelirse bunun tersi gerçekleşir. Protokoldeki tüm RUNE’nin %67’si birleştirildiğinde ve %33’ü stake edildiğinde, Thorchain “optimal durumunda”dır.

Teoride, bu aşırı teminatlandırılmış bağ sistemi, yozlaşmış nodelerin dürüst olmayan bir şekilde hareket ettiklerinde kazançtan çok kaybedecekleri anlamına gelir.

Güvenliğin ötesinde, DEX’in teşvikleri, ücretler, velayet dışı getiri ve DeFi’nin doğal açıklığı, Thorchain’deki işlemlerin tipik olarak düşük kaymaya sahip olmasını sağladığından, bol miktarda likidite yaratacak şekilde yapılandırılmıştır, yani kote bir fiyat ile kullanılan gerçek ticaret fiyatı arasındaki fark en aza indirilir.

THORChain (RUNE) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Gördüğünüz gibi THORChain, tamamen başlatıldığında büyük bir potansiyele sahip kapsamlı bir projedir ve mevcut merkezi borsalardan ve DEX’ten daha fazla pazar payı almaya hazırdır. Yukarıda bahsedildiği gibi, ne kadar fazla varlık ekleyebilirse, sağlayabileceği likidite o kadar büyük olur ve o kadar fazla benimseme bekleyebiliriz. Genel olarak, zamanla büyük büyüme potansiyeline sahiptir.

Ayrıca projenin tokenomiklerinin oldukça iyi olduğuna ve benimseme arttıkça RUNE talebinin kaçınılmaz olarak artacağına inanıyoruz. Bu açıkça token için daha yüksek fiyatlandırmaya yol açmalıdır. Doğrulayıcılar tarafından bağlanma için RUNE tokenleri gerekir ve bu yalnızca 100 doğrulayıcı olduğundan sınırlı bir miktardır.

Ancak likidite havuzlarında stake için de gereklidirler ve orada talep sınırsızdır. Artı işlem ücretleri yakılır, bu da bunu deflasyonist bir token haline getirir. Mevcut bağ ile APY %30 civarında RUNE şu anda mükemmel bir stake belirteci. Hepsinden iyisi, iyi tokenomikler ayrıca platforma daha fazla kullanıcı çekmeye yardımcı olacaktır.

RUNE, volatilite olmamasına rağmen muazzam bir fiyat artışı gördü. Projenin oynaklığa karşı koymayı ve kripto para birimlerine istikrar getirmeyi amaçladığı düşünülürse, bu biraz ironik, ancak işte burada. THORChain blok zinciri agnostiği olduğundan, binlerce olmasa da yüzlerce zincir ekleyerek çarpıcı biçimde genişleme yeteneğine sahiptir. Her şey toplumun ne istediğine bağlı.

240 milyon dolarlık piyasa değeri ile RUNE tokenleri şu anda piyasa değerine göre 52. en büyük kripto para birimidir ve Mart 2022’de %100’den fazlasını ekledikten sonra hızla merdiveni tırmanmaktadırlar.

THORChain (RUNE) Grafiği

RUNE Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RUNE Coin 96.34 TL TL’den işlem görüyor. RUNE Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 5.95% değişim gösterdi. RUNE Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise 221,440,653 $ dolar, toplam piyasa değeri ise 1,927,216,889 $ dolar seviyesinde.

RUNE Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RUNE Coin 6.45 $ dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle RUNE Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 21.26 dolarla kaydetti. Bununla birlikte RUNE yılın en düşük seviyesini ise 3.02 dolarla belirledi.

www.coinkolik.com

Exit mobile version