Romanya Merkez Bankası, Avrupa’da Dijital Finansın Evrimine Etkileyen Önemli Bir Kararla, Elektronik Para Kurumu Twispay’in Elrond tarafından satın alımını onayladı.
Herkesi yeni küresel ekonomiye dahil etmek için internet ölçeğinde blockchain teknolojisi geliştiren Elrond Network, Romanya Merkez Bankası tarafından ‘nın Elrond Network of Capital Financial Services SA tarafından Twispay’in satın alınmasını onayladığını duyurdu. Twispay, yürürlükteki mevzuata uygun olarak ve Romanya Merkez Bankası’ndan alınan yetki ile ödeme hizmetleri sağlayan ve elektronik para basan lisanslı bir finans kuruluşudur. Ayrıca Twispay, Visa’nın (Visa kartlarının çıkarılması için) ve MasterCard’ın (MasterCard kartlarının çıkarılması ve alınması için) ana üyesidir.
Elektronik para (e-para), ödemeler ve e-ticaret gibi alanlarda finansal işlemleri otomatikleştirmek için nakit paraya dijital bir alternatif olarak tasarlanmıştır. Elrond, bu kanıtlanmış ve düzenlenmiş değer aktarım çerçevesinin faydasını artırmayı ve onu hızlı, ölçeklenebilir ve ucuz bir blockchain teknolojisiyle tamamlayarak doğal sonucuna götürmeyi amaçlamaktadır.
Elrond, EEA’nın tamamında (Avrupa Birliği, İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç) faaliyet gösterebilen Twispay’i satın alma niyetiyle halka açıldığında geleneksel finans ve kripto alanı arasında bir köprü olarak kurmak için pasaport kuralları stratejik bir ilk hamle yaptı.
Ekim 2021’deki duyurudan bu yana, iki taraf, Deloitte’un mali ve vergi danışmanlığı ve Reff & Associates’in hukuki desteğiyle Romanya Merkez Bankası ile görüşmelerde bulundu | Deloitte Hukuk. Birkaç tur yapıcı tartışmadan ve blockchain teknolojisinin finansın evrimindeki önemli rolü hakkında bir sonuca vardıktan sonra, Romanya Merkez Bankası resmi olarak Elrond’un Twispay’i satın alması lehine karar verdi.
“Romanya Merkez Bankası’nın bu dönüm noktası niteliğindeki kararı, AB vatandaşlarına ve yakında her herkese, neredeyse anında ödeme süreleriyle, 100 kat daha az maliyetle, tam şeffaflık ve daha yüksek güvenilirlikle değer akışından önemli ölçüde yararlanmanın kapısını açıyor.” dedi Beniamin Mincu, Elrond Network.
Karar, AB Parlamentosu’nun iklim etkisi nedeniyle enerji yoğun Proof of Work blockchain ağlarının kullanımını sınırlamaya çalıştığı bir zamanda geldi. Elrond, halihazırda enerji verimliliği alanında sorumlu olduğundan daha fazla CO2’yi dengeleyerek “karbon negatif” durumunu koruyor.
Avrupa çerçevesi kapsamında elektronik para ihraç etme yetkisinin yanı sıra, e-para kurumları ikinci Ödeme Hizmetleri Direktifi (PSD2) kapsamında ödeme hizmetleri sunma hakkına da sahiptir. Ayrıca, AB Komisyonu’nun önerdiği Kripto Varlıklardaki Piyasalara İlişkin Avrupa Düzenlemesi, lisanslı e-para kurumlarının Birlik içinde halka sunulabilen veya kripto varlıkları için bir ticaret platformunda işlem görmesine izin verilen sabit paraları ihraç etme hakkına sahip olacağını şart koşuyor.
Kripto varlıklarının teklif düzenlemesi ve ilgili faaliyetler, blockchain teknolojilerinin ana uygulaması olarak kripto varlıkları (sabit paralar dahil), Avrupa çapında blok zincir teknolojisinin tanıtımıyla ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğundan, blockchain teknolojisine ilişkin daha geniş Komisyon politikaları ile yakından bağlantılıdır. .
Bu, Elrond’u daha hızlı, daha ucuz, şeffaf ve tüm dünyadaki insanlara açık, tamamen yeni bir ödeme sistemi için sürdürülebilir bir altyapı sunmak için stratejik bir konuma getiriyor. Geçerli düzenleyici çerçeve içinde araştırılacak diğer önemli kullanım örnekleri arasında yeni stabil paralar, kripto etkin banka kartlarının yanı sıra mevcut finansal sistemler için güveni ve verimliliği artıracak DeFi, NFT’ler ve diğer Web3 teknolojilerinin faydaları sayılabilir.
Elrond Hakkında
Elrond, verim ve yürütme hızında 1.000 kat kümülatif iyileştirme sağlamak için sıfırdan tasarlanmış yeni bir blockchain mimarisidir. Bunu başarmak için Elrond iki önemli yenilik sunar: yeni bir Uyarlanabilir Durum Paylaşımı mekanizması ve bir Güvenli Alım Kanıtı (PoS) algoritması, hızlı, verimli ve güvenli bir fikir birliği mekanizmasıyla doğrusal ölçeklenebilirlik sağlar.
Böylece Elrond, 5 saniyelik gecikme süresi ve ihmal edilebilir maliyetle saniyede 10.000’den fazla işlemi (TPS) işleyebilir ve izinsiz, sınırsız, küresel olarak erişilebilir bir internet ekonomisinin omurgası olmaya çalışır.