Birçok proje, Ethereum altyapısı sayesinde Blockchain platformunda hayata geçme imkânı bulmuştur. Fakat bunlar genellikle dijital projelerdir. Fiziksel dünyada bir karşılığı olan yatırımların da bu platformda hayata geçmesine örnek teşkil edecek CYCE kripto varlığı, son 3 aydır kripto ve enerji sektöründe bilinir hale gelmiştir. CYCE kripto varlığı, ETHEREUM Blockchain altyapısında, ERC-20 standartları ile hazırlanmış bir Token’dir. Oluşturulma amacı, dünyamızın en büyük problemi olan KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’ne çözüm üretmektir. Sürdürülebilir ve pozitif bir çevresel etki yaratarak bunu sağlıklı bir şekilde sonraki nesillere devretmeyi hedeflemektedir.
CYCE Token’dan Sonra Blockchain Geliyor!
Blockchain sisteminde yapılan işlemlerin onaylanması (mining) sürecinde, kriptografi işlemciler kullanıldığı için, sürekli bir enerji tüketimi vardır. Bu işlemi yapan bilgisayarlar, dünyanın herhangi bir yerinde çalışabildiğinden dolayı karma enerji tüketmektedir. Özellikle son yıllarda Blockchain sistemlerinin yaygın hâle gelmesi, enerji tüketiminin artmasına da yol açmıştır. Projemizin amacı, enerji üretiminde karbon salınımını azaltmak olduğu için, kullandığımız platformda da karbon salınımı olmayan bir Blockchain sistemi geliştirmektedir.
CNMS – Carbon Notr Mınıng System Blockchain
Yatırım yapılacak yenilenebilir enerji santrallerinde, geliştirmekte olduğumuz Blockchain altyapısı için karbon salınımı olmayan onaylama (mining) bilgisayarları kurarak, kaynağı belli, karbon ayak izi takip edilen bir sistem oluşturmaktadır. Temel olarak, CYCE Blockchain, enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayarak dünyanın en temiz enerji kullanan ve en garantili Blockchain sistemi olacaktır.
“YES” Santralleri Lisanslanıyor
«YES» Türkçe karşılığı olarak; (Yenilenebilir Enerji Santrali) kısaltmasıdır. Ama CYCE olarak “YES” kelimesinin İngilizce karşılığı “EVET” anlamını daha çok benimsemekteyiz. Çünkü Yenilenebilir enerjiye “YES” (EVET), fosil yakıtlardan enerji üretimine “NO” (HAYIR) diyoruz.
Yenilenebilir Enerji Santralleri, santral sorumlularımız ile kaydını tamamlamasının ardından sistem tarafından otomatik bir CYCE YES LİSANSI oluşturulur. Bu lisans web sitemiz üzerinden sorgulanabilir. Ayrıca lisans sahibi işletmeler sitemiz üzerinde bulunan ÜYE YES’ler başlığı altında güncel şekilde yayınlanacaktır. İklim değişikliğinin en temel kaynağı, atmosferde oluşan sera gazı etkisinde, en yüksek paya sahip olan enerji üretimidir. Fosil yakıtlar ile enerji üretimi, alınan bütün tedbirlere rağmen toplam üretimin %84,3’ünü kapsamaktadır.
CYCE Projesi Kapsamında Hangi Santraller YES’dir?
Fosil yakıtlar ve nükleer santraller dışındaki santraller yenilebilir enerji kaynakları ile üretim yapmaktadır. Bu santraller;
HES (Hidroelektrik Enerji Santralleri),RES (Rüzgâr Enerji Santralleri),GES (Güneş Enerji Santralleri),BES (Biokütle Enerji Santralleri),JES (Jeotermal Enerji Santralleri).Dalga – Gelgit Enerji Santralleri,
YES Ödüllendirme Sistemi
Projenin dayanağı yenilenebilir enerji santrallerine kurulu güç kapasitesine endeksli olarak, 1 kW kurulu güç karşılığında, aşağıda verilen listedeki hangi kapsama giriyorsa, o kadar CYCE varlığını ödül olarak, bedelsiz şekilde santral hesabına yüklenmesidir.
6 aşamalı KIYMETLEME TABLOSU, santralin ödül baremini belirlemektedir. Bu bareme göre toplam kurulu güç miktarı, KIYMET ÇARPANI ile (kW Cinsinden) çarparak, aktarılacak CYCE miktarı belirlenir.
CYCE Token Ekonomisi
CYCE, toplam Token’ların %80’lik bölümünü, varolan ve önümüzdeki 30 yılda oluşması ön görülen yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten tesislere ödül olarak verip, daha kıymetli hale gelmelerini sağlamayı planlamaktadır. Böylelikle enerji yatırımlarının bu yöne ve hızlı şekilde akmasını hedeflemektedir.
Kalan %20’lik bölüm ile kendi şirketlerinde kullanılmamak koşuluyla, yapılan token satışının gelirlerini, yenilenebilir enerji kapsamına giren, karbon salınımı nötr olan BİOKÜTLE ENERJİ SANTRALLERİ kurarak, sürecin hızlanmasında katkı sağlamayı planlamaktadır. Ayrıca aynı proje çatısı altında, aynı problemin çözüm araçlarından 1’i olan C4 enerji bitkileri (Fotosentez sırasında diğer bitkilerden fazla, yani 4 karbon bağlayarak, atmosferdeki karbon miktarını düşürür.) yetiştiriciliğini başlatıp, biokütle tesislerine yakıtı buradan sağlamayı planlamaktadır.
CYCE Token Borsa Süreci
CYCE, borsalara giriş için hazırlıklarını 3 aşamada gerçekleştirmeyi planlamış ve 1. Aşamayı başarılı bir şekilde tamamlamıştır. 2 aşamayı yarılayan token, 13.08.2021 Cuma günü Türkiye ve Dünya geneli Coin Market Cap‘te listelenmiş borsalar aracılığı ile halka arz gerçekleştirecektir. Bu aşamalar;
1- Private Sale (Özel Satış)
28.05.2021 tarihinde Özel Satış sürecini www.cycecoin.com web sitesi üzerinden aktif ederek, 1 aylık süreci ortalama 5.000.000 Dolar ile tamamlamıştır. (Kripto değişimi Metamask üzerinden ETH çifti ile gerçekleştirilmiştir.) 28.06.2021 tarihinde bu süreci tamamlamıştır.
2- ICO
ICO süreci 28.06.2021 tarihinde başlamıştır. CYCE, 1 aylık süreçte kendisine 7 aşamalı hedefleme yaparak, 1. faz fiyatını 1 USD olarak belirlemiştir. İlk hedef olan 500.000 adet fazını başarılı şekilde tamamlamıştır. 2. Faz’ı tamamlamak üzeredir. ICO sürecini 10.08.2021 tarihinde tamamlamayı planlamaktadır.