NULS Coin nedir? NULS Coin hakkında bilmeniz gerekenler

NULS Coin nedir? NULS Coin hakkında bilmeniz gerekenler

Nuls (NULS), kripto para piyasalarında fiyatı yavaş yavaş tırmanan ve dikkat çeken bir kripto paradır. Daha önce çok bilinmeyen bir token olan Nuls Coin’in yükselişi sonrası aniden büyük bir ilgi yarattı. Nuls Coin’e yatırım yapmak isteyen kullanıcılar Nuls Coin’e ait detaylara ulaşmak istiyor. Nuls Coin ile ilgili rehber niteliğindeki içeriğimizde token’ın en detaylı bilgilerine ulaşabileceksiniz.

Kurucusu ve kuruluş yılı: Jason Zhang ile Lily Wang / 2017
Blok zinciri: Ethereum
Toplam arzı: 210 milyon
Dolaşımdaki arzı: 99 milyon
Piyasa değeri: 79 milyon dolar (4 Aralık 2021)
En düşük fiyat: 0.04864 dolar
En yüksek fiyat: 8.54 dolar
Projenin amacı: Nuls, işletmelere gerçek hayatta karşılaştıkları sorunları çözmek için merkezi olmayan uygulamalarını oluşturmak ve dağıtmak için bir platform sağlamayı amaçlar.
Kullanım alanları: Blok zinciri

Nuls Coin projesi nedir?

2017 yılında Jason Zhang ile Lily Wang tarafından hayata geçirilen ve Ethereum blok zincirinde olan ve Nuls, blok zincirlerin karşılaştığı sorunları modülerlik ve alt zincir çalışabilirlik özelliklerine sahip bir tane oluşturarak çözmeye çalışıyor. İşlevsel modüllerin ve mikro çekirdeklerin iki parçalı tasarımı, blok zinciri için hem temel bir ağ mekanizması hem de bölümlere ayrılmış özellikler sağlayacaktır.

Nuls ana blok zinciri, Proof of Credit yani Kredi Kanıtı olarak bilinen benzersiz bir fikir birliği mekanizması kullanır. PoC konsensüs mekanizması, Nuls’un diğer öğeleri gibi modülerdir ve alt zincirler, gerektiğinde çekirdek işlevsel modüllerin yerini alabilecektir. Bu, kullanıcıların kendi alt zincirleri için kuralları özelleştirmesine olanak tanır.

Esasen bu, düşük bağlantı ve yüksek uyum programlama uygulamalarına bağlı kalırken blok zincirine ölçeklenebilirlik ve güvenlik sağlamalıdır. Blok zinciri modüler olacak şekilde tasarlandığından, çalışırken takılabilir hale gelir ve herhangi bir zamanda modüllerin eklenmesine veya çıkarılmasına izin verir.

Singapur merkezli bu proje, kurumsal çözümler için kullanılabilecek son derece uyarlanabilir bir blok zinciri geliştirmeye çalışıyor. Ekip “Nuls hiçbir şeydir, Nuls her şeydir” ifadesini düzenli olarak kullandı. Başka bir deyişle, Nuls geleneksel olarak tanımlanmamıştır ve topluluğun uygun gördüğü herhangi bir şeye karıştırılabilir.

Bu açık kaynak kodlu proje, özelleştirilebilir altyapısı sayesinde geliştiricilere esneklik sağlıyor. Nuls, zincirler arası fikir birliği, çok zincirli bir mekanizma ve akıllı sözleşme desteği içerecek. Nuls, güvenilmez bir merkezi olmayan ortam yaratmanın yanı sıra, kullanıcıların zinciri kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine de olanak tanır.

Nuls ağı ve blok zinciri, kriptografi, fikir birliği mekanizmaları, depolama ve akıllı sözleşmeler gibi blok zincirinin tüm karmaşık kavramlarını kullanmaya devam ediyor ancak geliştiricilerin odaklanmak yerine inşa etmek istedikleri şeye odaklanabilmeleri için bu karmaşıklıkları gizlemek için tasarlandı.

Bu şekilde Nuls, tüm beceri seviyelerindeki geliştiriciler için basit ve erişilebilir kalırken gerçek dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor. Özelleştirilebilir modüller kullanmak, geliştiricilere teknolojik karmaşıklığın kısıtlamaları olmadan inşa etme özgürlüğü verir. Nuls ayrıca daha hızlı yayılmasına yardımcı olmak için blockchain teknolojisinin ticari kullanımlarını teşvik etmek için çalışıyor.

Nuls Coin geleceği?

Nuls ekibi tarafından tanımlanan, endüstrinin büyümesini ve gelişmesini engelleyen birkaç blok zinciri sorunu var. Bu sorunlardan biri geliştirme maliyetidir. Çünkü Blok zinciri konusunda yetkin geliştiricilerin sıkıntısı olduğu için, becerilere sahip olanlar daha yüksek maaşlar alıyor. Bu temelde bakıldığında basit bir arzı/talep dengesidir. Daha fazla BT uzmanı blok zinciri becerilerini öğrendikçe sonunda normalleşecektir. İşte o zaman işletmeler teknolojinin daha fazla benimsendiğini görecek ve yalnızca en güvenilir blok zincirler ilgi çekecek. İşte bundan yola çıkarak Nuls da, iş sorunlarına güvenilir çözümler üretmek için çalışıyor.

İşletmeler için ilk çözüm, basit bir programlama ortamının oluşturulmasıdır. Nuls, daha az blok zinciri deneyimi olan geliştiricilerden bazı karmaşıklıkları gizli tutarak geliştiricilerin öğrenme eğrisini azaltıyor. Aynı zamanda, daha deneyimli geliştiriciler için genişletilebilirlik dahil edilmiştir.

Nuls’un arkasındaki çekirdek ekip, felsefi ideolojik düşüncelerle bir araya getirilen 11 üyeden oluşuyor; Ekibin yaratıcıları ise Jason Zhang (Kurucu ve Baş Geliştirici), Lily Wang (Kurucu Ortak ve COO), Reaper Ran (Kurucu Ortak ve Topluluk Lideri).

Nuls’u farklı kılan ne?

Esneklik: Nuls, çok esnek bir blok zinciri ağı olmasıyla diğer blok zincirleriyle olan Blockchain altyapısı son derece özelleştirilebilir ve modülerdir. Bir geliştirici, eldeki göreve bağlı olarak yerleşik modülleri uygun modüllerle kolayca takıp değiştirebilir. Yerleşik modüller, bir geliştirici merkezi olmayan sistemlerini geliştirmek için farklı bir şeye ihtiyacı olduğunu hissettiğinde özelleştirilebilen veya değiştirilebilen ağ oluşturma, fikir birliği, depolama ve algoritmik modüllerdir. Açık kaynak kod: Geliştiriciler, kendi merkezi olmayanlarını oluşturmak için blok zincirinin kodunu özgürce kullanma özgürlüğüne sahiptir. Takımın ana hedeflerinden biri, akıllı sözleşmelerin mümkün olduğunca çok sayıda programlama dilini desteklemesini sağlamaktır. Bu şekilde, geliştiriciler, merkezi olmayan uygulamalarını oluşturmaya gelince çok çeşitli seçeneklere sahip olacaklar. Kolay güncelleme: Blok zincirinin modülleri özelleştirilebilir olduğundan, kullanıcılar/geliştiriciler modülleri uygulamalarına göre kolayca değiştirebilir veya güncellenebilir. Teknolojinin sürekli geliştiği göz önüne alındığında temel bir özelliktir. Teknoloji geliştikçe, geliştiriciler modülleri eldeki sorunlara uyacak şekilde hızla değiştirebilirler. Akıllı sözleşmeler: Nuls blok zinciri, Ethereum’un akıllı sözleşmeler teknolojisine dayanmaktadır. NULS token’ının ERC-20 tabanlıdır. Akıllı sözleşmeler ayrıca blok zinciri programlanabilir hale getirir. Akıllı sözleşmelerle, kullanıcılar/geliştiriciler, çok az programlama bilgisi ile bile geliştirmek istedikleri herhangi bir iş modeli merkezi olmayan uygulamanın lojistiğini özetleyebilir. Akıllı sözleşmeler zaten yürütme için belirli kurallar içerir ve geliştiricinin yalnızca görevlerini yerine getirirken sözleşmenin izlemesi gereken mantığın bir taslağını vermesini gerektirir.

Nuls Coin nedir?

Nuls ekibi bir ICO düzenlemekten kaçındı ve NULS token’ı, tüm ekosistemi tanıtmaya yardımcı olmayı amaçlıyor. İşlem ücretleri ve madencileri ödüllendirmenin yanı sıra, projenin gelecekteki gelişimini desteklemek, alt zincirlerdeki dijital varlıkları güçlendirmek, uygulama maliyetlerini ödemek ve Nuls tabanlı uygulamaları desteklemek için de kullanılacak.

40 milyon token veya ilk arzın %40’ı kullanıcılara airdrop olarak gönderildi. Nuls’un geliştirilmesi için %20 yani 20 milyon token daha ayrıldı. Bu token’ların kilidi, 20 ay boyunca %5 veya ayda 1 milyon oranında açılması kararlaştırıldı. Token’ların %20’si topluluk gelişimi için ayrılmıştır ve bu token’lar bir yıl içince 4 milyondan fazlası kullanılmayacak. Ve son olarak, tokenlerin %20’si iş ortaklığı geliştirme ve yüksek kaliteli üçüncü taraf Nuls proje geliştirmeyi desteklemek için ayrıldı ve bir yılda 4 milyondan fazla token kullanılmaması belirlendi.

Nuls Coin nereden ve nasıl alınır?

210 milyon maksimum arza sahip olan Nuls’un dolaşımdaki arzı ise 99 milyon civarında. 79 milyon dolar’lık piyasa değerine sahip olan projenin token’I, en yüksek seviyesine 2018 yılında 8.54 dolar ile ulaştı. En düşük seviyesini ise 0.04864 dolar ile yaşadı. Nuls Coin, Binance, Huobi, Gate.io, KuCoin, OKEx gibi kripto para alım satım platformlarından alınıp satılabiliyor.

uzmancoin.com

Exit mobile version