Norveç, Bitcoin (BTC) Madenciliğini Yasaklamayı Düşünürken Laos Benimsemek İçin Çalışıyor

Norveç, Bitcoin (BTC) Madenciliğini Yasaklamayı Düşünürken Laos Benimsemek İçin Çalışıyor

İskandinav ülkesi Norveç, potansiyel çevresel zarardan endişe ederken, borç yüklü Güneydoğu Asya ülkesi Laos, düzenlemeler için çalışıyor.

Ülkeler kripto madenciliği ile farklı şekillerde boğuşmaya devam ediyor. Euronews Next tarafından bildirildiği üzere, Çin madencilik göçünde bir grup popüler destinasyon arasında yer alan Norveç, Avrupa Bitcoin madencilik yasağını desteklemeyi düşünüyor.

Ülkenin yerel yönetim ve bölgesel kalkınma bakanı Bjørn Arild Gram yerel basına, İskandinav ülkesinin “kripto madenciliği ile ilgili zorlukları ele almak” için potansiyel önlemler düşündüğünü ve “günümüzde yenilenebilir enerjinin yaygın kullanımını haklı çıkarmanın zor” olduğunu söyledi.

Gram, hükümetin bazı İsveçli düzenleyiciler tarafından öne sürülen ve Avrupa’yı enerji yoğun Proof of Work niteliğindeki kripto madenciliği faaliyetlerini yasaklamaya çağıran bir teklifi araştırdığını söyledi.

Laos’ta Durum Farklı

Laos’un teknoloji ve iletişim bakanı, yerel medya The Laotian Times tarafından bildirildiği üzere, kripto madencilerini ve ticaret platformlarını düzenlemek için bu ayın başlarında bir bildiri yayınladı. Bildiri, bu şirketlerin tamamen Laos’a ait olması ve işletmek için yeterli sermayeye sahip olmalarına rağmen mali açıdan istikrarlı olmaları gerektiğini şart koşuyordu. Rapora göre, şirketler ayrıca Laos Bankası’na depozito olarak 5 milyon ABD doları yatırmak zorunda.

Yerel basında çıkan haberlere göre, otorite, madencilik şirketleri için ülkenin elektrik sağlayıcısıyla altı yıllık uzatılabilir bir sözleşme kapsamında madencilik operasyonlarının en az 10 megavat güç kullanması gerektiğini belirtti. Yeni düzenlemeler ayrıca kripto madencileri için avantajlar da sundu. Hükümetin madencilik operasyonları için enerji iletimi ve ithalat ücretlerinden muaf tutulacağını söyledi.

Laos’un kripto endüstrisi için yeni kuralları, Eylül ayında Güneydoğu Asya ülkesinin altı firmaya kripto para ticareti ve madenciliği yapmasına izin vermesinden sonra geldi.

Dünya Bankası verileri, Laos’un Myanmar ve Kamboçya’dan sonra bölgedeki en yoksul ülkeler arasında olduğunu gösteriyor. Verilere göre, 2020’de ülke kişi başına gayri safi yurtiçi hasılada 2.630 dolar kaydetti.

Ülke, Mekong Nehri üzerinde hidroelektrik barajlar inşa ederek “Güneydoğu Asya’nın Bataryası” olmak amacıyla bol hidroelektrik kaynaklarıyla ekonomiyi desteklemek için çaba sarf ediyor.

www.coinkolik.com

Exit mobile version