Myanmar’da yaşanan sıkıntıların sonucunda gözler genel olarak kripto ve özellikle en popüler stablecoin olan Tether’e çevrildi.
Myanmar, Ulusal Demokrasi için Birlik partisinin seçilmiş hükümetinin Şubat ayında bir darbeyle devrilmesinden sonra bir kriz sarmalına itildi. Her yerde protestolar ve çatışmalar patlak verdi, ülke ekonomisi harap oldu, COVID-19 salgını şiddetlendi. Dolayısıyla yaşanan tüm bu sıkıntıların sonucunda gözler genel olarak kripto ve özellikle en popüler stablecoin olan Tether’e çevrildi.
İçerik Rehberi
Tether Myanmar’daki Resmi Para Birimi Mi? Tether Myanmar’daki Resmi Para Birimi Mi? Bu yılın Şubat ayında Myanmar‘da gerçekleşen darbe gerçekleşti, ülke nüfusunun %99’u ordudan nefret ediyordu ve darbe sonucunda şimdi iki hükümet paralel yaşıyor. Şimdiye kadar, uluslararası toplum, Myanmar’da hangi partinin meşru hükümet olarak kabul edildiğini henüz netleştirmedi. Bu belirsizlik nedeniyle, belki de buradaki parasal ve yasal konular oldukça sıkıntılı bir hal almaya başladı. Şu anda ordu kontrol altında ve hükümet bankaları ve interneti sıkı bir şekilde kontrol ediyor. Her şey izlenebilir durumda, bu nedenle sürgündeki hükümet, insanları mevcut resmi Myanmar Para Birimi (KYAT) yerine USDT kullanmaya teşvik etmek için gün içerisinde bir duyuru yaptı. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.
Tether (USDT) resmi olarak ülke içinde kullanım için tanınmaktadır.
1. Mevcut ticaret ve finansal hizmetleri iyileştirmek ve hızlandırmak için, aşağıdaki dijital para birimi, istikrarlı bir madeni para, artık ülke içinde kullanım için resmi olarak kabul edildi – Tether (USDT)
2. Böylece Myanmar merkez bankası tarafından yayınlanan (Eylül 2020) talimat notunun geçersiz ilan edilmesi. Askeri rejim merkez bankasını kontrol ediyor.
Tether (USDT), ABD dolarıyla denk bir değer amaçlanarak üretilen dijital para birimidir. 2014’de çıkan Tether’in arkasındaki düşünce, dijital dolar veya sabit değerli kripto paralar (stablecoin) gibi kullanılabilecek istikrarlı bir kripto para birimi yaratmaktı. Tether’in fiyatı, ABD dolarının fiyatına bağlıdır. Tether ilk başta Bitcoin ağındaki Omni Layer protokolünü kullanıyor olsa da şu an Ethereum üzerinde de ERC20 coin olarak bulunabiliyor. Tether, Bitcoin (Omni ve Liquid Protocol’ün her ikisi üzerinden), Ethereum, EOS ve Tron blockchain ağlarında piyasaya arz ediliyor. Tether coinleri, kripto borsası Bitfinex ile ortak bir CEO’ya sahip olan Tether Limited tarafından çıkarılıyor. Tether geçmişte, Tether para biriminin yüzde 100 kendi rezerviyle desteklendiğini öne sürdü. Ancak Tether avukatları, 2019 yılında Tether’in sadece yüzde 74’ünün rezerv destekli olduğunu kaydetti ve Tether, “tümüyle destekleme” tanımına iş ortağı kurumlara verilen borçların da dahil olduğunu açıkladı. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.