Şirketlerin mülkiyet haklarını online olarak korumak istemesiyle birlikte 2022 yılında şimdiye kadar yapılan Metaverse temalı ticari marka başvurusu sayısı geçen yılınkini aştı.
Metaverse ve NFT Temalı Patent Başvurularında Patlama Oldu
Bu durum, ticari marka avukatı Mike Kondoudis tarafından Salı günü paylaşılan verilere göre kaydedildi. Avukat, Ocak ayından Ağustos ayına kadar Metaverse, sanal ve web3 ürün ve hizmetleri için 4.182 ABD ticari marka başvurusu yapıldığını kaydetti.
Başvuru sayısı ayda ortalama 523 olurken, Mart ayında 759 başvuru ile zirve yaptı. Geçen yıl toplam 1.866 ticari marka başvurusu yapılmıştı.
Web3 hizmetleriyle ilgili ticari marka başvurusunda bulunan şirketlerin sayısı, 2021’in sonlarında NFT çantalarıyla ilgili bir davanın ardından zirveye ulaştı.
Fransız lüks moda markası Hermes, OpenSea koleksiyonu Hermes’in ikonik Birkin çantasının dijital versiyonlarını içeren Metabirkin NFT yaratıcısı Mason Rotherschild’e karşı dava açmıştı.
Dava devam ederken, Hermes 26 Ağustos’ta ticari marka başvurusunda bulunarak web3 marka korumasını daha da güçlendirmek istedi.
ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO), Gucci ve Prada için yapılan birkaç Metaverse marka başvurusunu durdurdu. Geçen yıl yapılan başvurularda, başvuruyu yapan iki kişinin de (Fenesha Holmes ve Reath Mohammed) şirketlerle herhangi bir bağlantısı olmadığı ortaya çıkmıştı.
Ticari marka başvurularındaki benzer bir artış NFT patentlerinde de görülüyor. Kondoudis’e göre, 2022 yılında 5.800’den fazla ticari marka başvurusu yapıldı. Bu rakam 2021 yılının tamamı için 2.087 idi.
Metaverse ve NFT projeleri genel olarak kripto para ağları üzerinde inşa ediliyor.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Haber Kaynak: www.bitcoinsistemi.com