Kripto paralarda bugün: Üç kritik gelişme ön plana çıktı

kripto-paralarda-bugun-uc-kritik-gelisme-on-plana-cikti-FyTOehaU.webp

Halving sonrası daha da hareketlenen kripto para piyasası, 6 Mayıs’taki gelişmeler ile yatırımcıları meraklandırdı.

Bir süredir çalkantılı seyreden kripto para piyasası, 6 Mayıs’taki gündem ile herkesi şaşırttı. Gizemli bir balinanın 10 yıl sonra faaliyete geçmesi, Bitcoin ağının bir milyar işleme ulaşması ve risk sermayedarlarının kriptoya olan bakış açıları bugün ön plana çıktı. Peki bu konu başlıklarına dair ayrıntılar nedir?


Bitcoin balinasının 10 yıllık uykusu son buldu!

Satoshi Nakamoto’nun aktif olduğu dönemden kalma bir Bitcoin balinası 10 yıl sonra uyandı. İçinde 687 BTC (43,9 milyon dolar) bulunan cüzdan, 6 Mayıs’ta elindeki BTC’leri iki farklı cüzdana taşıdı. Cüzdan ilk olarak 625.43 Bitcoin’i (BTC) bc1qky ile başlayan bir adrese, kalan 61.9 BTC’yi ise bc1qdc‘ye transfer etti. cüzdanlardan, özellikle de Satoshi döneminden gelen fonların hareketi, kripto topluluğu arasında genellikle merak uyandırıyor.

Satoshi dönemi” terimi, Bitcoin’in yaratılmasından sonra, takma adlı kurucusu Nakamoto’nun forumlarda çevrimiçi olarak aktif olduğu ilk günlerle bağlantılıdır. Bazı Satoshi dönemi cüzdanlarının genellikle Satoshi’nin kendisiyle ilgili olduğu tahmin edilmektedir.

Bir Fortune raporuna göre, toplam 1,75 milyon Bitcoin cüzdanı on yılı aşkın bir süredir faaliyet göstermiyor. Bu cüzdanların bir kısmı, BTC fiyatı çift haneli rakamlarla işlem görürken satın alındığı tahmin edilen ve şu anda milyonlarla ifade edilen BTC’leri içeriyor.

Bu hareketsiz cüzdanlar, bugünkü fiyatla yaklaşık 121 milyar dolar değerinde 1.798.681 Bitcoin’e denk geliyor.


Bitcoin ağında tarihi olay: Bir milyar işleme ulaştı!

Bitcoin ağı, kuruluşundan 15 yıl sonra büyük bir dönüm noktası olan bir milyarıncı işlemine imza attı. Clark Moody’s Bitcoin gösterge tablosu, 5 Mayıs günü UTC saatiyle 9:34’te 842.241 numaralı bloğa kazılan 1.000.000.000 numaralı işleme ulaşıldığını kaydetti.

Bu gekişme, Bitcoin’in (BTC) mucidi Satoshi Nakamoto‘nun 3 Ocak 2009’da ağın ilk bloğunu kazmasından 15 yıl, dört ay ve dört gün sonra gerçekleşti. Bitcoin ağının 5.603 günlük varlığı boyunca günlük ortalama 178.475 işlem yapıldı.


Risk sermayedarları kriptoya akın ediyor

Kripto girişimlerine yapılan risk sermayesi yatırımları, finansmanın boğa piyasasına paralel olarak artmasıyla birlikte ilk çeyrekte kayda değer bir artış gösterdi.

Galaxy Research‘ün verileri ışığında, risk sermayedarları Ocak ve Mart ayları arasında blokzincir ve kripto girişimlerine yüzde 29’luk bir yükselişle 2,49 milyar dolar yatırım yaptı. Toplam 603 anlaşma finanse edildi. Sermaye artışı, üç çeyrek üst üste yaşanan düşüşün ardından geldi.

Rapor göre, “Bu, 3 çeyrekte hem yatırılan sermaye hem de anlaşma sayısındaki ilk artıştı, belki de 2023’ün 4. çeyreğinin “dip” olduğuna işaret ediyor, ancak çeyreklik artışların devam etmesi – ve daha anlamlı bir artış – önümüzdeki çeyreklerde bunu doğrulayacaktır” ifadesi yer aldı.

Altyapı girişimleri, EigenLayer’ın 100 milyon dolarlık finansman turunun öncülüğünde, toplanan toplam sermayenin yüzde 24’ünü oluşturdu. Web3 firmaları ise toplanan toplam sermayenin yüzde 31’ini aldı.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Exit mobile version