Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 28 Şubat’ın yıl dönümü dolayısıyla “Bir daha asla” sloganıyla “28 Şubat Siyah Bir Sayfa! Tıkla, Karanlığı Aydınlatacak Bir İz Bırak” adlı farkındalık kampanyası hazırladı. KADEM’in kampanyasıyla 28 Şubat’a ilişkin ilk NFT de ortaya çıkmış olacak.
KADEM’den, yapılan açıklamaya göre, dernek 28 Şubat’ın 25’inci yılında, o dönemin karanlığını hatırlatacak ve süreci yaşamayan genç neslin empati kurmasını sağlayacak dijital bir farkındalık hareketi başlattığını duyurdu.
Açıklamaya göre “Bir Daha Asla” sloganıyla başlatılan dijital harekete, zulme ve haksızlığa göz yummayan herkes katılabilecek. Kampanyaya “www.28subat.net” adresine girerek dönemi simgeleyen siyah sayfaya tıklayarak bir piksellik alanı aydınlatarak katılabiliyor.
Aydınlatılan her piksel, katılımcıyı 28 Şubat mağdur ve şahitlerinin kaleme aldığı satırlara ulaştıracak. Dönem şahitlikleri ve karanlık günlerin hissiyatıyla dolu her mesaj, benzer bir karanlığın yeniden yaşanma ihtimaline karşı “Bir daha asla” mesajı verecek.
KADEM 28 Şubat’a İlişkin NFT Koleksiyonu Başlatacak
KADEM’in kampanyasıyla 28 Şubat’a ilişkin ilk NFT de ortaya çıkmış olacak. Katılımcıların tıklamalarıyla oluşacak NFT, aynı zamanda 28 Şubat’ın dijital ortamdaki ilk tescilli hali olacak. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Bu sayfaya girmiş olmanız, haksızlıklar karşısında sessiz kalmadığınızı gösteriyor. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’in 28 Şubat kampanyasının öncelikli hedefi de bu. Haksızlığa sessiz kalmamak ve yakın tarihimizdeki bu karanlığı hep birlikte aydınlatmak. Yapmanız gereken çok basit. Ana sayfadaki karanlık alana tıklayarak bir piksellik alanı aydınlatmanız yeterli. Aydınlattığınız her piksel, sizi, 28 Şubat mağdur ve şahitlerinin kaleme aldığı satırlara ulaştıracak. Ulaştığınız mesajları kendi mesajınızı da ekleyerek sosyal medyada paylaşabilir, kampanyamızı daha geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz.
Sayfaya bırakacağınız izler ile 28 Şubat’a ilişkin ilk NFT’yi (benzersiz dijital varlık) de ortaya çıkarmış olacaksınız.
Tıklamalarınızla dijital ekranda oluşacak şekil, NFT olarak tescillenecek.”