İsviçreli banka, ‘mavi çip’ NFT’lere saklama hizmeti getiriyor

İsviçreli banka, ‘mavi çip’ NFT’lere saklama hizmeti getiriyor

NFT piyasası gelişmeye ve olgunlaşmaya devam ediyor. 2022’nin 3. çeyreğinde varlık sınıfındaki 2.2 milyon tekil yatırımcı 2021’in aynı dönemine göre yüzde 36 artış gösterdi.

SEBA Bank’ın yeni piyasaya sürdüğü kurumsal düzeyde saklama platformu, müşterilerinin Bored Ape, CryptoPunks ve Clone X gibi ünlü koleksiyonlar da dahil olmak üzere Ethereum tabanlı (ERC-721) NFT’lerini güvenli bir şekilde saklamasına olanak tanıyor. Banka, müşterilerin ihtiyaçlarına göre yeni koleksiyonların ekleneceğini de söyledi.

Özel anahtarlarını emanet etmek isteyenlerin sayısı çoğalıyor

SEBA Bank’ın saklama çözümü, müşterilerine özel anahtarları kendileri yönetme zahmetine girmeden NFT’lerinin güvenliği konusunda bir güven sağlamayı planlıyor.

Seba Bank’ta piyasalar ve yatırım çözümleri eş başkanı olan Urs Bernegger, NFT’lerini ve özel anahtarlarını bir kuruma emanet etme konusunda kendilerini daha güvende hisseden NFT sahiplerinin giderek arttığına işaret ediyor.

Bernegger, “Anahtarı istemiyorlar, çünkü nasıl saklayacaklarını ve nasıl kullanacaklarını bile bilmiyorlar. Bir bankaya vermektense anahtarla yanlış bir şey yapmaktan daha çok korkuyorlar” açıklamasında bulundu.

3.7 milyon Bitcoin erişilemeyen cüzdanlarda kilitli

Blok zinciri veri platformlarına göre, anahtar kullanımı güvenliği küçük bir sorun değil. Chainalysis, yalnızca 2.3 milyon ila 3.7 milyon Bitcoin‘in erişilemeyen cüzdanlarda kilitli olduğunu bildiriyor. Özel anahtarlarını kaybettikleri için milyonlarını da kaybedenlerin hikayeleri azımsanamayacak kadar fazla. Cüzdan sahiplerinin ani ölümleri de ailelerin hayatlarını değiştiren meblağlara erişememesine neden oluyor.

Bernegger, kripto sahipleri için kurumsal gözetimin de faydaları olabileceğini ileri sürüyor. Merkezi İsviçre’nin kripto dostu Zug kasabasında bulunan dört yıllık banka, halihazırda kripto paralar için çeşitli yatırım, kredi, borç verme ve stake etme çözümlerini destekliyor. Bankanın bu çözümlerini NFT’lere genişleteceği görülüyor.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

Exit mobile version