Hindistan Merkez Bankası Başkanı, kripto paraları eleştirdi.
Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, kripto paralara karşı sert eleştirilerde bulundu. Öyle ki Shaktikanta Das, uzun bir süre önce kripto para birimlerine karşı, altta yatan bir değeri olmadığını ve finansal istikrar için bir tehdit olduğunu söyleyerek bir eleştiri yağmuru başlattı.
İçerik Rehberi
Hindistan Merkez Bankası Başkanı: Kripto Paralar, Lale Soğanı Bile Değil!“Finans İstikrarımız İçin Tethittir” Hindistan Merkez Bankası Başkanı: Kripto Paralar, Lale Soğanı Bile Değil! Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, yakın tarihli bir açıklamasında kripto paraları hedef aldı. Shaktikanta Das, yaptığı bu açıklamalarda kripto paralara karşı ağır eleştirilerde bulunurken, onları 17. yüzyıldaki lale soğanı balonuyla karşılaştırdı. Başkan Shaktikanta Das, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.
“Kripto para birimindeki yatırımcılar, riskleri kendilerine ait olmak üzere yatırım yaptıklarını akıllarında bulundurmalıdır. Kripto paraları 17. yüzyılda Hollanda lale soğanı piyasası ile karşılaştırdığımızda, yatırımcılar kripto para birimlerinin bir lale bile olmadığını unutmamalılar”
“Kripto para birimi ya da adı her ne olursa olsun, makroekonomik istikrarımız ve finansal istikrarımız için büyük bir tehdittir.”
Buna ek olarak Hindistan, kripto para birimlerinin etkisini biraz azaltmak için kendi dijital rupisini geliştirmeye başladığını duyurdu. Ancak Das, dijital rupi‘nin ne zaman hazır olacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, merkez bankası dijital para biriminin 1 Nisan’da başlayan bir sonraki mali yılda hazır olacağını söyledi. Sitharaman, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;
“Riskler olduğu için dikkatli bir şekilde inceledikten sonra CBDC‘lerde ilerleme kaydediyoruz. En büyük risk, siber güvenlik ve sahtecilik olasılığıdır. Bunu kesinlikle engellemeliyiz.”
Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.