Hindistan Maliye Bakanı: Bitcoin’i Yasal Para Birimi Olarak Tanıma Gibi Bir Planımız Yok!

SEC’nin ETF Onayı İle Beraber Hindistan’da Kripto Para Yatırımları, Büyük Ölçüde Artış Gösterdi

Hindistan Maliye Bakanı, Bitcoin’i yasal para birimi olarak tanımayı planlayıp planlamadıklarına ilişkin yöneltilen soruya, net bir şekilde “hayır” cevabını verdi.

13:10
29 Kasım 2021

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Bitcoin‘i ülkede bir para birimi olarak tanıma planlarının olmadığını ifade etti.

İçerik Rehberi

Hindistan Maliye Bakanı, Konuya Açıklık GetirdiHindistan’da Kripto Para TartışmalarıRegülasyonlardaki Belirsizlik Sürüyor Hindistan Maliye Bakanı, Konuya Açıklık Getirdi Hindistan Maliye Bakanı Sitharaman, Pazartesi günü verdiği demeçte çeşitli ekonomik ve finansal konulara değinirken Bitcoin ile ilgili yöneltilen soruyu da pas geçmedi. Sitharaman, Hindistan’ın lider kripto para birimi Bitcoin’i ülkede yasal para birimi olarak tanıma planlarının olmadığını ifade etti. Hindistan Maliye Bakanı, Bitcoin’i yasal para birimi olarak tanıma önerisi olup olmadığı sorusuna yalnızca “hayır” diyerek net bir cevap verdi. Ayrıca Sitharaman, meclisin Bitcoin işlemleri hakkında da veri toplamadığını da bildirdi. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. Hindistan’da Kripto Para Tartışmaları Kısa bir süre önce, Hindistan’da birkaç kripto para birimi haricindeki tüm kripto varlıkların yasaklanacağı iddia edildi. Söz konusu iddia, sosyal medyada çokça konuşulup tartışıldı. Ancak ülkedeki çeşitli medya kuruluşları, iddianın asılsız olduğunu dile getirdi. Yasak haberlerinin doğru olmadığı ve yalnızca birtakım yasal düzenlemelerin yapılacağı ifade edildi. İddianın asılsız olduğunu söyleyen medya kuruluşları, kripto para birimlerinin kötü niyetli kullanımlarını önlemek amacıyla çeşitli mekanizmaların getirileceğini belirtti. Regülasyonlardaki Belirsizlik Sürüyor Kripto para birimlerinin yasal düzenlemeleri, birçok ülkede hala bazı konularda belirsizliğini koruyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde tek bir federal düzenleyicinin olmaması, birden fazla kurumun yasal düzenlemeler üzerinde ayrı çalışmalar yürütmesine sebep oluyor. SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ve CFTC (Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu) burada en çok öne çıkan iki düzenleyici kurum oluyor. Belirsizliğin yanı sıra, değeri fiat para birimlerine sabit stablecoinler de regülatörler arasında çokça tartışılıyor. Bir kısım düzenleyici, stablecoinlerin finansal istikrar adına risk oluşturabileceğini düşünüyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

Exit mobile version