Atlas VPN kötü amaçlı madencilik bağlantılarının sayısını ortaya çıkardı. Buna göre toplamda yaklaşık 831.000 kötü amaçlı adres tespit edildi. Atlas VPN’e göre kötü amaçlı bağlantı riski altındaki ilk üç ülke ABD, Almanya ve Rusya.
Uzmanlar, Ekim 2020’den Eylül 2021’e kadar 177.753 kötü amaçlı madencilik adresi olduğunu belirlediler. Ayrıca tespit edilen tüm kötü amaçlı URL’lerin yaklaşık %70’i ABD pazarını hedef aldığı, Almanya ve Rusya’nın da saldırganların hedef listesinde başı çektiği ifade edildi.
Gizli Madencilik Nasıl İşliyor?
Siber suçlular, kurbanlarının cihazlarına gizlice sızarak kripto para madenciliği yapıyor ve bu yolla para kazanıyorlar.
İşin ilginç yanı ise bu tür faaliyetlerin Norton 360 antivirüs tarzı programlar aracılığı ile yapılabiliyor oluşu. Bu zamana kadar birçok kullanıcı, geliştiricileri kişisel cihazlarında izinsiz kripto para madenciliği yapmakla suçladı.
Antivirüs yazılımının kullanıcılardan herhangi bir izin almadan kripto para madenciliği yapması bir yana Google Cloud kullanıcılarının da gizli madenciler olduğu ayrı bir çarpıcı gerçek.
Google Cybersecurity Action Team analistlerine göre Google Cloud hesap hack’lerinin neredeyse %90’ı kripto para birimlerinin gizli madenciliğini yapmayı amaçlıyor.
YouTuber’ın İddiası Yalan Mı?
Youtuber Siraj Raval’ın iddiaları ise ayrı bir tartışma konusu oldu. Raval, Tesla Model 3’ü kullanarak Ethereum (ETH) kripto para biriminde ayda 800 dolar çıkarabildiğini iddia etti. Madenci Thomas Somers, YouTuber’ın iddia ettiği rakamların doğru olmadığını belirtiyor.