FARM Coin nedir? Harvest Finance projesi ve geleceği hakkında rehber

FARM Coin nedir? Harvest Finance projesi ve geleceği hakkında rehber

DeFi sektörünün geliştiği ve bir furyaya dönüştüğü geçen yıl hayata geçirilen yield farming projesi Harvest Finance (FARM Coin) hakkında kripto para yatırımcıları internette protokolle ilgili çeşitli aramalar yapıyor. Projeye dair bütün bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde derledik.

Kurucusu ve kuruluş yılı: Chal Daniels / 2020
Blok zinciri: Ethereum
Toplam arzı: 690 bin
Dolaşımdaki arzı: 656 bin
Piyasa değeri: 155 milyon dolar (1 Ocak 2022)
En düşük fiyat: 0.03676 dolar
En yüksek fiyat: 38.6 dolar
Projenin amacı: DeFi kullanıcılarına protokolde yüksek faiz getirisi vaat ediyor.
Kullanım alanları: Merkeziyetsiz Finans (DeFi)

Harvest Finance (FARM Coin) projesi nedir?

Chal Daniels’ın 2020 yılında kurduğu Harvest Finance, kripto para piyasalarındaki kullanıcıların varlıklarını yüksek ve verimli farming havuzlarında değerlendiren bir protokolüdür. Harvest Finance’de varlıklarını havuza yatıranların otomatik bir farm etkinliği diğer adıyla likidite madenciliğiyle yüksek faiz (APY) gelir elde edebilir.

Harvest Finance, Ethereum, Binance Smart Chain ve Polygon blok zincirleri üzerinde bir getiri toplayıcıdır. Platform, kullanıcıların DeFi ekosistemindeki çeşitli projelere para yatırarak varlıklarının getirisini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olur. Platform, kullanıcıların varlıklarını Harvest Finance kasalarında tutmalarına olanak tanırken, protokol onlar adına çeşitli yield farming stratejilerini yürütür ve karşılığında stake ödülleri alır. Proje, kullanıcıların gaz maliyetlerinden tasarruf ederken yüksek verim elde edebilmeleri için oluşturuldu.

Protokolde performans ücreti paylaşımı da mevcuttur. Kâr paylaşım havuzlarında FARM token’ı olan kullanıcılar, yield farming’deki hareketleriyle alınan performans ücretine hak kazanır. Ücretler, açık piyasadan FARM tokenlerini geri almak için kullanılır ve FARM stake eden kullanıcılara ödüllendirilir.,

Kullanıcılara dağıtılan FARM token’ları, getirilerini iyileştirmek için otomatik olarak toplanır ve kâr paylaşım havuzunda yeniden pay edilir. iFARM, otomatik birleştirme için mevduat makbuzu olarak verilir ve faiz getiren bir FARM token’ıdır.

FARM Coin nedir?

Farm Coin, Harvest Finance’in native token’ıdır. Kullanıcılar FARM token’larıyla paylaşım havuzlarında stake ettiklerinde performans ücreti ödülleri olarak FARM token’ları kazanabilirler. FARM Coin’in bir başka faydası da likidite madenciliğidir. Kullanıcılar, likidite madenciliği ödülleri (yani SushiSwap) ve DEX işlem ücretlerinden bir pay kazanmak için diğer DEX’lerdeki LP’lere likidite sağlayabilir. Kullanıcılar, FARM’de ödenen likidite teşviklerini kazanmak için Harvest Finance kasalarında LP jetonlarını daha fazla stake edebilirler. Öte yandan FARM token sahipleri, yönetişim teklifleri oluşturabilir ve bunlara oy verebilir.

Eylül 2020’de piyasaya sürüldükten sonra protokol, Ekim ortasına kadar 1 milyar Toplam Kilitli Varlık (TVL Total Value Locked)’nin üzerine çıktı. Projenin arkasındaki çekirdek geliştirme ekibi anonimdir ve yeni kasa stratejilerinin uygulanmasını ve yeni kasaların oluşturulmasını kendileri kontrol eder. Yerel token FARM, proje başladığında adil bir şekilde dağıtıldı. Haftalık FARM emisyonlarını inceledikten sonra topluluk, haftalık emisyon oranını %4,45 oranında azaltmak ve ayrıca FARM token’larının arzını 690,420 ile sınırlamak için oy kullandı. Emisyon azaltma oylaması 14.850.108 FARM token’ının da yanmasına neden oldu.

FARM Coin nereden ve nasıl alınır?

Toplam piyasa değeri 1 Ocak 2022 itibariyle 155 milyon dolar olan projenin token’I FARM’ın maksimum arzı 690 bin iken, dolaşımdaki arzı 656 bin’dir. FARM Coin, tüm zamanların en düşük seviyesini 38 dolar ile yaşarken, en yüksek fiyatını ise 2.236 dolar ile görmüştür. Binance, Coinbase gibi büyük borsaların yanı sıra, Gate.io, Poloniex, UniSwap gibi platformlardan da alınıp satılabiliyor.

 

uzmancoin.com

Exit mobile version