Ethereum Madenciliği Sonrası Staking Neden Soru İşaretleri Yaratıyor?

Ethereum Madenciliği Sonrası Staking Neden Soru İşaretleri Yaratıyor?

Ethereum’da biten madencilik işlemleri staking gelirlerini beraberinde getirdi. Bazı yatırımcılar ise bununla ilgili zorlukları dile getirdiler.

14:45
3 Ekim 2022

Okuma Süresi: 2 Dakika Bazıları Ethereum stake etmenin henüz herkes için olmadığını kabul etmenin sağlıklı olacağını savunuyor. Ethereum ağının proof-of-stake’e (PoS) geçişinin ardından, Ethereum’un (ETH) stake edilmesi artık blokların doğrulanmasında ve ağın güvenliğinin sağlanmasında merkezi bir rol oynuyor. Ancak bazı topluluk üyeleri, özellikle sıradan insanlar için staking işleminin çok zor olduğuna inanıyor.

İçerik Rehberi

Topluluk Ne Düşünüyor?Staking Sanıldığından Zor Topluluk Ne Düşünüyor? Ethereum subreddit’inde, topluluğun bir üyesi ETH stake etme ve zorlukları konusunu gündeme getirdi. Kullanıcıya göre, işleri yoluna koymak ve çalıştırmak tüm hafta sonlarını aldı. Kullanıcı, bunun zorlayıcı programlara sahip olan ağların karşılayamayacağı bir şey olabileceğini söyledi. Konuyla ilgili yorumu ise şu oldu:

Ethereum topluluğu kullanılabilirliği süslü şekillerde yansıtmayı seviyor, ancak şunu kabul etmek daha sağlıklı. Bu henüz herkes için uygun değil.

Konuya yanıt olarak, başka bir topluluk üyesi de ETH stake etme deneyimlerini paylaştı ve Ethereum’un ilk günlerini anımsattığını belirtti. Kullanıcı, daha kullanıcı dostu seçenekler ortaya çıkmadan önce blok zinciri etkileşiminin de geçmişte zor olduğunu belirtti. Topluluk üyesi ayrıca bir node kurmanın ortalama bir insanın harcayabileceğinden daha fazla çaba gerektirdiğini vurguladı. Kurulumdaki zorlukların yanı sıra, bant genişliği tüketimi konusu da gündeme geldi. Bir kullanıcı, yüksek bant genişliği tüketimi nedeniyle internet servis sağlayıcınız tarafından kapatılma riski olduğunu söyledi. Başka bir kullanıcı ise internet veri sınırını aşmanın maliyetinin herhangi bir stake kazancını muhtemelen öldürebileceğini belirtti. Staking Sanıldığından Zor Bu arada, başka bir topluluk üyesi, staking’in herkesin yapabileceği kolay bir şey olmasının amaçlanmadığını savunarak aynı fikirde değildi. Kullanıcı staking ile ilgili fikirlerini şu şekilde paylaştı:

İnsanlar staking’i bedava para kazanmak olarak görüyor ama öyle değil. Bir işi yapmanız için size para ödeniyor ve bu da belli bir bilgi ve çaba gerektiriyor.

Staking ile ilgili bazı zorluklar olsa da, Birleşme sonrası bazı olumlu gelişmeler de yaşandı. Birleşmenin gerçekleştiği 15 Eylül günü, günlük oluşturulan blok sayısı 6.000’den 7.100’e yükselerek %18’lik bir artış gösterdi. Bunun yanı sıra, doğrulayıcıların işlemleri doğrulaması için geçen ortalama süre %13 oranında azaldı. Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Haber Kaynak: coin-turk.com

Exit mobile version