CBDC‘yi keşfetme sürecinde olan Ürdün, gelecekte dijital para birimi ticaretini yasallaştırmayı planlıyor.
2014 yılında dijital para birimlerini yasaklayan ilk ülkeler arasında yer alan Ürdün, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirmeye ilgi duyan son ülke oldu.
Şu sıralar ülkenin merkez bankasının, uygun düzenlemeler ve yönergeler konulması halinde hükumetin dijital para birimi ticaretini yasallaştırabileceği söylenmesine karşın dijital bir dinarın fizibilitesinin araştırıldığı konuşuluyor.
Yerel medya kuruluşlarından gelen haberlere göre Ürdün Merkez Bankası (CBJ) Başkanı Adel Al Sharkas, dijital para birimi tartışmalarının odağında yapılan yakın tarihli bir toplantıda CBDC planlarını açıkladı.
Al Sharkas, CBJ’nin CBDC’lerde önemli ilerleme kaydeden Çin ve Bahamalar gibi ülkelere katılmak istediğini belirtti.
Vali,
Ürdün dijital para birimi çıkarma planlarıyla ilgili olarak, Ürdün dinarı ile bağlantılı yasal bir dijital para birimi geliştirmek için çalışmalar yürütülüyor.
dedi.
Alt Meclis Ekonomi ve Yatırım Komitesi tarafından düzenlenen toplantının ana gündemi Orta Doğu ülkesindeki dijital para birimlerinin geleceği idi.
Merkez Bankasının Bitcoin’e karşı özel bir tutumu olmadığını söyleyen Al Sharkas, tamamen Ürdünlü yatırımcıları korumaya odaklandıklarını belirtti. Bunun sağlanması halinde dijital para birimi ticaretini yasallaştırmayı destekleyebileceklerini ifade etti.
“Gelecekte, mevzuat ve yönetmelikleri yürürlüğe koyduktan sonra kripto para birimi ticaretine izin vermek mümkündür.” diyen Al Sharkas, yürürlükteki tüm finansal düzenlemelere uyacak ulusal bir dijital para birimi alım satım platformuna sahip olma olasılığını da inceledikleri belirtti.