Eski IMF Yetkilisi Ekonomi Profesöründen, Dikkat Çeken “Bitcoin ve DeFi” Yorumu!

DeFi Gelişiyor: Merkezsiz Finansın Geleceğinde Ne Var?

Cornell Üniversitesinde bir ekonomi profesörü, DeFi’ın vaatlerinin gerçek olduğunu, ancak Bitcoin’in kalıcı olamayacağını iddia etti.

09:15
18 Aralık 2021

Cornell Üniversitesi’nden bir ekonomi profesörü, blockchain teknolojisi altyapısında oluşturulan merkeziyetsiz finansın vaadinin gerçek olduğunu ancak Bitcoin‘in kalıcı olamayabileceğini dile getirdi.

İçerik Rehberi

Ekonomi Profesöründen DeFi ve Bitcoin SöylemiCBDC’lere de Değindi Ekonomi Profesöründen DeFi ve Bitcoin Söylemi Cornell Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Eswar Prasad, CNBC ile yakın tarihli bir röportajda bitcoin, kripto para birimleri, blok zinciri teknolojisi, merkezi olmayan finans (DeFi) ve merkez bankası dijital para birimleri hakkında konuştu. Geçmişte Uluslararası Para Fonu’nda da (IMF) görev almış ekonomi profesörü, blockchain teknolojisinin finansın dönüşümünde temel bir rol oynayacağını ifade eden açıklamalar yaptı: 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.

“Blockchain teknolojisi altyapısında geliştirilen merkeziyetsiz finansın vadettikleri gerçektir. Ancak Bitcoin’in kendisi o kadar uzun sürmeyebilir.”

Eswar Prasad, Bitcoin ile ilgili düşüncelerini şu sözler ile ifade etti:

“Bitcoin’in blockchain teknolojisini kullanımı, pek verimli değil. BTC, yüksek ölçeklenebilirliğe sahip bir ağ da değil. Ayrıca doğaya zarar veren bir doğrulayıcı mekanizmasına sahip.”

Cornell Üniversitesinde Ekonomi Profesörü olarak görev yapan Eswar Prasad, blockchain teknolojisini Bitcoin’den daha iyi kullanan kripto para birimleri projeleri olduğunu söyledi. CBDC’lere de Değindi Profesör Prasad, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) herkesin erişebildiği, düşük maliyetli bir ödeme seçeceği sunabilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi. CBDC‘lerin finansal katılımları arttıracağını söyleyen Prasad, bu dijital para birimlerinin pek çok alanda fayda sağlayabileceğini ifade etti. Son olarak da Prasad, sözlerini şu ifadeleri kullanarak noktaladı: “Bitcoin’i sevmeyebilirsiniz. Ancak, sonuçta hepimize doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağlayabilecek bir devrimi başlattı.” Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

Exit mobile version