Decentraland Nedir?

Decentraland Nedir?

NFT çılgınlığıyla beraber son zamanların en popüler konularından birisi de Decentraland. Özellikle son haftalarda Facebook’un yeniden markalandırma çalışmasıyla heryerde konuşulan “metaverse” kavramını deneyimleyebileceğimiz alanlardan birisi de oyunlar, ve de blok zinciri teknolojisi sayesinde merkeziyetsiz bir altyapıda oluşturulan oyunlar.

Bu ortamın bildiğimiz video oyunlarına göre büyük bir farkı var. Oyun içinde sahip olduğunuz bütün herşeye gerçek anlamda sahip olabiliyorsunuz. Avatarınıza çeşitli kıyafet aksesuar vs. alabiliyor ve isterseniz saklayıp, isterseniz de platform üzerindeki pazar yerlerinde satabiliyorsunuz.

Decentraland tam da Facebook’un kendini metaverse olarak yeniden markalaştırdığı bu metaverse deneyimi sunan, içinde oyunlar, sergiler ve birçok farklı etkinliği barındıran 3 boyutlu bir sanal gerçeklik platformudur. Mesela, dünyanın en eski ve en meşhur müzayede evi Soethby’s’ın geçtiğimiz Haziran ayında dijital müzayede evini Decentraland’deki Voltaire Art District’de açtığını biliyor muydunuz?

Decentraland’de Soethby’s Müzayede Evi

Ayrıca merkeziyetsiz olarak kurgulanan ve Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen ilk sanal gerçeklik platformu olan Decentraland, parsel parsel arazi satın alabileceğiniz, ve üzerinde kendinize ait alanlar oluşturabileceğiniz, ücretsiz bir şekilde avatarınızı oluşturabileceğiniz, oyunlarınızı yaratabileceğiniz, çeşitli oyunlara katılıp NFT ödülleri kazanabileceğiniz, mağaza ve müze gezip günün stresini atabileceğiniz bir gezegen.

Decentraland’de araziler: kırmızılar en pahalı parseller

Bu gezegende sahip olduğunuz ve alıp satabildiğiniz her şey aslında Ethereum ağında birer NFT. Araziler, karakterleriniz için kıyafetler ve başka ürünlerin hepsini NFT olarak alıp satabilirsiniz.

Decentraland’in Ortaya Çıkış Hikayesi

2015’de geliştirilmeye başlanan Decentraland projesinin whitepaperı Esteban Ordano, Ariel Meilich, Yemel Jardi ve Manuel Araoz tarafından yazıldı. O zamandan beri whitepaperda çeşitli değişikler olsa da, merkeziyetsiz bir sanal evren platformu olma hedefi değişmedi.

Decentraland’de Müzik Festivali

Decentraland’in Kısaca Gelişimi ve Etkinlikler

2017’de beta sürümünün ardından, 2020 yılının başında halka açılan platform, 2021 yılında ise hem NFT’lerin yükselişi hem de Facebook’un metaverse ile yeniden markalaşma çalışmasıyla tüm gözleri üzerinde toplamayı başardı.

Çeşitli yatırımcılardan 50 milyon dolardan fazla yatırım almayı başaran Decentraland üzerinde farklı zamanlarda düzenlenen etkinliklerin takvimine bu linkten ulaşılabilir.

MANA Tokeni Nedir?

MANA’yı Decentraland’ın yasal parası gibi düşünebiliriz. Alıp sattığınız herşey için Ethereum ana zinciri üzerinde geliştirilen MANA tokeniyle ödeme gerçekleştireblirsiniz.

MANA Nasıl Alınır ve Nasıl Saklanır?

MANA’yı, Ethereum blok zincirini (ERC20 standardını) destekleyen merkezi veya merkeziyetsiz borsalardan satın alabilirsiniz. Yine Ethereum blok zincirini destekleyen kripto para cüzdanlarında veya satın aldığınız platformda da saklayabilirsiniz.

6 milyar doların üzerinde günlük işlem hacmiyle global kripto para borsası Phemex de MANA’yı listeliyor. Basit arayüz, yüksek teknoloji ve güvenli altyapıyla geliştirilen Phemex’te MANA’yı USDT ile alıp satabilirsiniz. Ayrıca Phemex’e kaydolarak, 100 USD’ye kadar hoşgeldin bonusu elde edebilirsiniz. MANA işlemleri için Phemex’e hemen kaydolun.

Şu an devam eden ve toplamda 100 bin USDT’lik yatırma bonusu kampanyası için Phemex’in Türkiye’deki resmi platformu Phemex TR’ye de göz atabilirsiniz.

MANA Fiyatı

MANA fiyatı, Facebook’un Metaverse açıklamasının hemen ardından yüzde 400’lük artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı ve 4.16 dolardan işlem gördü. Şu sıralar 3.20 dolardan işlem gören token, uzun vadede sanal evrenlerin popülaritesinin katlanarak artma ihtimali düşünüldüğünde, MANA’nın yatırımcılarını ihya eden bir token olması çok muhtemel.

www.bitcoinsistemi.com

Exit mobile version