Cream Coin Nedir? Cream Coin projesi ve geleceği

Cream Coin Nedir? Cream Coin projesi ve geleceği

Cream Coin yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Adını sık sık hack’lenme vakalarıyla duyduğumuz ve DeFi sektörünün en dikkat çeken ürünlerinden olan Cream Coin, nedir, projesi ve geleceğiyle merkeziyetsiz finans ürünlerine merak saranların radarına girmiş durumda. Son yükselişiyle arama motorlarında aratılan Cream Finance veya Cream Coin ile net bilgilere bu içerikten ulaşabileceksiniz.

Cream Coin Nedir?

Cream Coin nedir sorusu internette kripto para ilgilileri tarafından aratılıyor. Bu soruya yanıt vermek gerekirse CREAM, bireyler, kurumlar ve protokollerin finansal hizmetlere erişmesi için merkezi olmayan bir borç verme (lending) protokolüdür. ‘Yeni’ finans ekosisteminin bir parçası olarak, Ethereum, Binance Smart Chain ve Fantom’da kullanıcılara hizmet veren izinsiz, açık kaynaklı bir blok zinciri protokoldür. Cream Finance, Compound Finance’ten (COMP) çatallanan çok amaçlı bir DeFi protokolüdür. Cream Finance, öncelikle eşler arası bir kripto para birimi değişimi ve borç verme platformu olarak işlev görür. Bu tür bir platform, likidite madenciliğine dayalı olarak çalışır.

Cream Finance’in native token’ı Cream Coin’dir. 2.9 milyar toplam arza sahip olan ve 616 milyonu dolaşımda olan CREAM, sahiplerinin belirli yönetişim ve ekonomik haklar kazanabileceği bir ERC-20 tabanlı standart token’dır. CREAM Coin’e sahip kullanıcılar ağ yönetiminde oy kullanabilir ve CREAM’in merkezi olmayan borsalardaki (DEX) token takasından ücretlerin bir yüzdesini (%0,25 ücretin %0,05’i) alabilir.

Cream Coin nedir

Cream Coin Projesi

Cream Coin projesinin detaylarına göz atacak olursak, Cream Finance, ilk olarak 3 Ağustos 2020’de YOLO Alpha adlı bir madencilik havuzuyla Ethereum’da (ETH) piyasaya sürüldü. Ekip, protokolün ikinci sürümünü 11 Eylül 2020’de Binance Smart Chain’de (BSC) yayınladı. Mart 2021’de Cream Finance, dijital için hızlı, yüksek verimli açık kaynaklı akıllı sözleşme platformu olan Fantom’da (FTM) da yayına girdi. Burada işlem yapmak isteyen kullanıcılar, Fantom veya BSC aracılığıyla desteklenen kripto para birimlerine geçerek Cream Finance’i kullanmayı seçebilir.

Haziran 2021’de Cream Finance, bir Ethereum Layer 2 entegrasyon çözümü olan Polygon’u (MATIC) piyasaya sürerek daha da ölçekleneceğini duyurdu. Ayrıca, tam Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumluluğu ile oluşturulmuş gerçek bir Katman 2 ölçeklenebilirlik çözümü olan Arbitrum’da başlatma niyetini de duyurdu. Cream Finance’e göre, bu platformlarda olmak “daha hızlı işlem ücretleri, daha düşük gaz ücretleri ve kullanıcılar için ek pazarlara erişim” sağlayacak.

Cream Finance protokolü üç ana işlev sunar: borç verme ve ödünç alma, stake etme ve likidite madenciliği ve yönetişim. Bunlar büyük ölçüde diğer mevcut protokollerden uyarlanmıştır ve daha sonra daha da geliştirilmiştir.

Cream Finance ve CREAM Coin

Cream Coin Geleceği

Cream Coin geleceği nedir sorusuna geldiğimizde ise otomatik piyasa yapma (AMM) ile önemli DeFi varlıklara likidite sağlamaya yardımcı olan CREAM Finance, kullanıcılara desteklenen varlıklarla kredi alıp verme ve bu varlıkları teminat göstererek CREAM coin sisteminde likidite madenciliği ödülleri toplama imkanı sunuyor. Buna karşılık, kullanıcılardan takas, kredi alma ve kredi verme süreçlerinde ücret alıyor. Bu yönden önü oldukça açık bir proje olduğu söylenebilir.

CREAM Finance, DeFi sektörü için önemli token’ları listelemeyi ve desteklemeyi amaçlıyor. Bunlar arasında en büyük stablecoin’ler (USDT, USDC, BUSD, yCRV vb.), yönetişim tokenleri (COMP, BAL, YFI, LEND, CRV, CREAM vb.) ve ETH, renBTC ve LINK gibi kripto paraları saymak mümkün.

Ethereum ağı üzerindeki bir ERC token olan CREAM, akıllı sözleşmeler üzerinden Ethereum Sanal Makineleri çalıştırabiliyor. Kullanıcılar ise topluluk için merkeziyetsiz uygulamalar (DAPP) oluşturarak, finansal servisleri birbirine bağlamak gibi yollarla üretkenliği artırıyor.

CREAM Coin, 4 yıla kadar stake edilerek, ödüller biriktirilebiliyor. Ancak bu süreçte kilidi açabilecek bir sistem yöneticisi olmadığını ve bundan dolayı da ödüller ancak stake süresinin sonunda alınabildiğini belirtmek gerekiyor.

Cream Finance borsa

CREAM Coin güvenilir mi?

Cream Coin güvenilir mi şeklindeki endişeler yatırımcıların kafasında soru işareti olarak yer alıyor. Birkaç kez hack vakası yaşayan platform, yatırımcılarına olan güvenini sarssa da yine de DeFi alanının en göz dolduran projeleri içinde yer alıyor. CREAM’in kullandığı akıllı sözleşmeler, tercihli olarak resmi bir denetimden geçmedi. Cream Finance kurucusu Jeffrey Huang bunun yerine, aralarında Compound kurucusu Robert Leshner’in de bulunduğu uzman danışmanlarla platformun güvenliği konusunda iyileştirmeler yapıyor, kodları inceliyor ve yönettiği çok imzalı (multisig) cüzdanla kullanıcılara ait fonları güvende tutuyor. Öte yandan milyonlarca dolarlık fon çalınan Cream Finance platformu “flash loan” (anlık kredi) taktiği kullanılarak toplamda 3 kez hack saldırısına maruz kalmıştı.

CREAM Coin Yorum

Cream Coin yorumları Twitter, Telegram ve diğer sosyal medya platformlarda yatırımcılar tarafından yapılıyor ve olumlu olduğu kadar olumsuz yorumlar da mevcut. Bu yorumların kişisel yatırım kararlarıyla ilgili olduğunu unutmamak gerekir. CREAM Coin, Binance, FTX, Gate.io, KuCoin, Coinex gibi merkezi borsalardan alınırken Uniswap, Sushiswap gibi merkeziyetsiz borsalardan da BUSD, USDT, BNB, BTC, ETH paritelerden işlem görüyor.

 

uzmancoin.com

Exit mobile version