Fed’in faiz oranları konusundaki kararı Çarşamba günü verilecek ve Bitcoin (BTC) yatırımcıları dahil herkes bunun hakkında konuşuyor.
Uzun zamandır beklenen Fed hamlesi bu hafta gelecek
Kriptokoin.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Bitcoin (BTC), piyasalar jeopolitik ve makro ekonomik ipuçlarına hazırlanırken volatiliteyi 13 Mart’ta haftalık kapanışa yükseltti. TradingView’den gelen veriler, Pazar günü yine 38.000 dolarlık desteği test etmeye yaklaşırken BTC’yi izledi. Kripto analisti William Suberg’e göre BTC, Wall Street’te haftayı sakin bir şekilde bitirmişti, hafta sonu hem kripto içinde hem de dışındaki durum sürpriz olmadan devam ederken, benzer şekilde sakin olduğunu kanıtladı.
Şimdi, dikkatler Pazar günkü kapanışın ötesinde, özellikle ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarına ilişkin yaklaşan kararına odaklandı. Analist, 16 Mart’a kadar, varsayılan faiz artırımının boyutunun, riskli varlıklar için büyüklüğüne bağlı olarak geçici oynaklık ve hatta daha uzun süreli bir eğilim değişikliği sağlayabileceğini belirtiyor.
Rusya ve Ukrayna arasındaki durum da benzer şekilde, müzakereciler arasında uzlaşmanın er ya da geç gerçekleşebileceğine dair zayıf işaretler arasında, ana odak noktası olmaya devam ediyor.
“Bitcoin (BTC)’nin davranışı boyanın kurumasını izlemeye benziyor”
Material Indicator’ün izlenen kaynaklarına göre, Bitcoin grafiği, Fed’in kararından önce 50 haftalık ve 100 haftalık hareketli ortalama (WMA) arasındaki spot fiyatı gösterdi. O gün Twitter takipçilerine “BTC fiyatı 50 ve 100 WMA arasında değişmeye devam ediyor” şeklinde özet bilgi geçti ve şu değerlendirmeyi yaptı:
Haftalık kapanış civarında tipik bir oynaklık bekleniyor. Piyasa, Putin ve bekleyen FED Fon Oranı açıklaması konusunda endişeli. Her ikisi de grafiklerin işaret ettiği sonuçların katalizörleri.
Global stocks have lost another $2.5tn in mkt cap this week as investors have been positioning around developments in #Ukraine, #stagflation fears, a hawkish tilt from #ECB, and ahead of next week's FOMC meeting. Global equities now worth $107.5tn equal to 127% of global GDP. pic.twitter.com/pFDynD1NS3
— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) March 13, 2022