Bitcoin’de ‘ayı’dan çıkılması için 250 günlük süre: Grayscale raporu

Bitcoin’de ‘ayı’dan çıkılması için 250 günlük süre: Grayscale raporu

GBTC hisselerini bir Bitcoin ETF’ine çevirmek için SEC’ye yaptığı başvuru kısa süre önce reddedilen ve kurumu dava eden Grayscale şirketi, önceki kripto para döngüleriyle bir kıyaslama yaparak şu an içinde bulunduğumuz ayı sezonunun sona ermesi için yaklaşık 250 günlük bir süre belirledi.

Realize edilmiş fiyat / piyasa fiyatı hareketleri

Şirket bu süreyi belirlerken, Bitcoin’de realize edilmiş fiyatlar ile piyasa fiyatı arasındaki ilişkiyi göz önüne aldı. Bilindiği üzere realize edilmiş fiyat, piyasa fiyatının altındaysa, bu durum çoğu varlığın alındıkları fiyatın üzerinde olduğunu gösterir. Realize edilmiş fiyatlar, piyasa fiyatlarının üzerindeyse, bu kez çoğu varlığın o anki fiyatının, alındıkları fiyatın altında olduğu anlamına gelir. Dolayısıyla, varlıkların büyük bölümünde realize edilmiş fiyatın altta kalması, ayı piyasasından çıkılıp, bir boğa piyasasına girildiği anlamına gelir. Tersi durumda da, tabii ki boğa’dan ayı’ya geçiş gerçekleşir.

“13 Haziran’da ayı piyasasına girildi”

Grayscale’in bu raporunda bir ayı ya da boğa sezonunun yaklaşık 1275 gün sürdüğü ve 13 Haziran tarihi itibariyle de ayı sezonuna açıkça girildiği yazıldı:

“Geleneksel finans piyaslarında olduğu gibi kripto para piyasalarının da bir döngüsü vardır. Bu döngü ortalama olarak 4 yıl, ya da yaklaşık 1275 gün sürebilir. Piyasa döngülerini araştırmak için çeşitli yollar mevcut olsa da, Bitcoin fiyatını baz alarak yapılan realize edilmiş fiyat ile piyasa fiyatı arasındaki değişimlerden döngü hakkında fikir elde edilmektedir. 13 Haziran 2022 tarihi itibariyle Bitcoin’in realize edilmiş fiyatı, piyasa fiyatının üzerine çıkmış ve resmen ayı piyasasına girdiğimiz bu konuda kesinleşmiştir”

“Önümüzde 250 günlük bir süre olabilir”

Raporda Haziran ayında girilen ayı piyasasının, eski döngülerde yapılan hareketlerin tekrar etmesi durumunda 250 gün daha sürebileceği belirtildi:

“Piyasa döngülerinde oluşan bu tür zamanlarda, birçok yatırımcı bu rakamları çok iyi alım fırsatları olarak görmektedir. Bu bölgeye 21 günlük bir süre içinde girdiğimiz düşünüldüğünde, önümüzde yaklaşık 250 günlük bir alım fırsatı süresi daha olduğu görülüyor”

Şirketin paylaştığı aşağıdaki grafikte dei 2012 döngüsünde 303 gün, 2016 döngüsünde 268 gün ve şu anda içinde bulunduğumuz 2020 döngüsünde ise toplamda 21 gün, piyasa fiyatının realize edilmiş fiyatın altına düştüğü görülüyor. Raporda, Kovid-19 çöküşünde de 7 günlük süre aynı durumun gerçekleştiği ancak piyasa volatilitesinin çok yüksek olması sebebiyle bu sürenin analize dahil edilmediği de belirtildi.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

Exit mobile version