Geçtiğimiz günlerde çeşitli DeFi projeleri için 200 milyon dolarlık bir fon ayırdığını açıklayan Avalanche, ağa daha fazla kullanıcı çekmek amacıyla USDC’yi sistemine dahil etme kararı aldı. Özellikle merkeziyetsiz finans endüstrisinde sağlam sabit coin seçeneği sunabilmek, Ethereum’un rakibi olduğunu iddia etme açısından büyük bir avantaj olarak görülüyor.
“Kullanıcılar maliyetlerden kurtulacaklar”
Bilindiği üzere şu ana kadar Avalanche kullanıcıları USDC işlemleri için Ethereum üzerinden bir köprü kullanmak zorundaydı. Konuyla ilgili konuşan Ava Labs yönetim kurulu başkanı John Wu, “Bu ortaklık USDC’nin Avalanche üzerinde oluşturulmasına ve basılmasına olanacak tanıyacak. Bu durum da kullanıcıların alım ve satım konusunda yaşadığı stresten ve bazı maliyetlerden kurtulmalarını sağlayacak” dedi.
“Gelen USDC, USDT’den daha fazla…”
Wu, USDC’nin Avalanche’a entegre olmasının ağ üzerindeki DeFi projelerini “roketleyeceğini” belirtirken, yaklaşık 1.3 milyar dolarlık USDC’nin köprüler vasıtasıyla Avalanche’a geldiğini bu rakamın da, yine aynı şekilde köprüyle gelen USDT’den daha fazla olduğunun bilgisini verdi:
“Avalanche üzerinde kullanılan USDC miktarı, USDT’den daha fazla… USDT’nin piyasa değeri daha fazla olsa da, muhtemelen ABD’li kullanıcılar USDC’ye daha çok güveniyor”
Bu entegrasyonla birlikte Avalanche; Hedera, Tron, Ethereum, Algorand, Stellar ve Solana’dan sonra USDC’yi bünyesine katan 7 blok zinciri olacak. Sene başı USDC ihraççısı olan Circle şirketi, 2. en büyük sabit coin’i fazladan 10 ağa daha eklemeyi plânladığını duyurmuştu.
“Belli bir geçiş süreci olacaktır”
Circle şirketinin, ürün geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Joao Reginatto yaptığı açıklamada, toplam kilitli değer anlamında zaten şu ana kadar çok ciddi bir DeFi ilgisinin olduğu Avalanche’ın, USDC ile entegre olmasının kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Reginatto ayrıca, USDC ekleyen zincirlerde bir hacim artışı görmek için, her şeyin düzgün çalıştığından emin olacakları, piyasa yapıcıların ağa katılacağı ve arzın dolaşımının sağlanacağı bir geçiş süreci olacağını, bunun da normal karşılanması gerektiğini belirtti:
” Geçmişte de gözlemlediğimiz gibi, hiçbir zaman anında etki olmaz. Ekosisteme yeni bir varlık girdiği için bir zaman boşluğu oluşur. Ayarlamaların yapılması ve dişlilerin çalışması için de birkaç ay geçmesi gerekir”