Bilim adamı ve kripto para uzmanı Prof. Dr. Philipp Sandner geçtiğimiz yılın verilerine bir göz atıyor ve iflasların yanı sıra çok fazla potansiyel gördüğünü söylüyor.
Dr. Philipp Sandner Forbes için kaleme aldığı makalede, “Risk sermayedarlarının projelere yığınla ucuz para dağıttığı dönemler geride kaldı” diyor.
“Bir Sonraki Kripto Para Boğasından Önce Uygun Yasal Ortam Oluşmalı”
Ayı piyasasına ve karmaşık makroekonomik duruma rağmen, ekonomist konuya ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyor:
“Mevcut piyasa ortamı ilk bakışta son derece kasvetli görünse de, rakamlar ikinci bakışta en azından geçici olarak farklı bir tablo ortaya koyuyor. Piyasalardaki türbülans çok sayıda kişiyi etkilemiş olsa bile #BUIDL sloganı istikrarlı bir şekilde sürdürülmektedir.
Finansal kaynaklar buna izin vermiş ve perde arkasındaki finansman ve gelişim en azından yılın ilk yarısında yeni zirvelere ulaşmıştı. Merkeziyetsiz sistemlerin yaratıcıları ve kurucuları, Blockchain’lerin günlük hayatımızın birçok alanını olumlu yönde değiştirme potansiyeline sahip olduğuna hala ikna olmuş durumdalar.”
Ancak bir sonraki kripto para boğası beklenmeden önce Sandner daha “kripto dostu” yasal kesinliğe ve daha elverişli makroekonomik koşullara ihtiyaç olduğunu söylüyor. Çünkü kripto para uzmanının da dediği gibi, “makroekonomik ortam, finansman ve işlem hacminin geçmiş çeyreklerde kaydedilen hızda devam etmesini son derece zorlaştırıyor.”
Almanya’nın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine karşı olumlu bir tutumu var. Alman Federal Finansal Denetleme Kurumu (BaFin) 2013 yılında Bitcoin’i bir “ekonomik hesap birimi” olarak kabul etmiş ve daha sonra finansal bir araç olarak değerlendirilmesi gerektiğini açıklamıştır.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Haber Kaynak: www.bitcoinsistemi.com