ABD Kongre Üyesi Tom Emmer, dün gerçekleştirdiği açıklamada, dijital para mevzuatının yakında geleceğini söylemişti.
New digital currency legislation coming soon👀
— Tom Emmer (@RepTomEmmer) January 11, 2022
Tom Emmer, konuyla ilgili olarak tekrar Twitter’a gitti ve yasa tasarısını sunduğunu duyurdu.
Today, I introduced a bill prohibiting the Fed from issuing a central bank digital currency directly to individuals. Here’s why it matters: pic.twitter.com/S7pQ5rVc6n
— Tom Emmer (@RepTomEmmer) January 12, 2022
Tom Emmer, bu tasarının neden önemli olduğuna ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.
“Çin gibi ülkeler, nakit paranın faydalarını temel olarak göz ardı eden CBDC’ler geliştirirken, ABD’nin dijital para politikasının finansal gizliliği korumasını, doların egemenliğini sürdürmesini ve inovasyonu geliştirmesini sağlamak her zamankinden daha önemli.
Bu üç temel ilkeye bağlı kalmayan CBDC’ler, Fed gibi bir kuruluşun varlığı bir bankada harekete geçirmesine, kullanıcılar hakkında kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler toplamasına ve işlemlerini süresiz olarak izlemesine olanak sağlayabilir.
Bu CBDC modeli, Amerikalıların finansal bilgilerini saldırılara karşı savunmasız bırakarak “tek başarısızlık noktası” sorunlarını gündeme getirmekle kalmaz, aynı zamanda kendi hükümetlerinin bunu bir gözetim aracı olarak kullanacağını düşünebilirler.
Kullanıcıların ABD’nin üreteceği CBDC’ye erişebilmesi için Fed’de bir hesap açmasını zorunlu kılmak, Fed’i Çin’in dijital otoriterliğine benzer bir yola sokar.
Fed’in CBDC uygulaması açık, izinsiz ve özel olmalıdır. Bu, herhangi bir dijital doların herkes tarafından erişilebilir olması, şeffaf olan bir blockchain’de işlem yapması ve nakit paranın gizlilik unsurlarını koruması gerektiği anlamına gelir.
Dijital çağda, doların dünyanın rezerv para birimi statüsünü koruyabilmesi için ABD’nin inovasyonu ön planda tutan ve özel sektörle rekabet etmeyi hedeflemeyen bir duruşla öncülük etmesi önemlidir.
Kısaca özetlemek gerekirse, Çin’in dijital otoriterliğini taklit etmek yerine, Amerikan özelliklerine sahip bir blockchain teknolojisine öncelik vermeliyiz”