Tüm büyük şirketler gözlerini bu sektöre dikmiş gibi görünüyor. Yakın zamanda onların pay almak için büyük savaşlar verdiğini görebiliriz.
Okuma Süresi: 3 Dakika Metaverse sektörü, gerçek hayattaki faydası göz önüne alındığında yeni boyutlara ulaşma potansiyeline sahip. Yakın tarihli bir rapora göre, metaverse 2030 yılına kadar 5 trilyon dolara ulaşabilir. Ancak, bu seviyelere ulaşmanın önünde hala birçok engel var. Geçen yıl kripto piyasası değeri 1 trilyon doların altına düştü, ancak metaverse fikrinin ortaya atılmasıyla yeni bir sektör oluştu. Bazı aksaklıklara rağmen yaygın bir şekilde benimsenmesi umuduyla ilgili projeler ortaya çıktı. Ancak başarı potansiyeli herkesi ikna etmiş değil. Metaverse’in yakın zamanda çökeceğinden bahseden sayısız makale, video ve tweet bulunuyor.
İçerik Rehberi
Büyük Teknoloji Şirketleri SavaşıyorDikkate Alınması Gereken Konular Büyük Teknoloji Şirketleri Savaşıyor Mark Zuckerberg ve Meta’nın 2022’deki başarısızlıklarına rağmen, metaverse’in insanların günlük yaşamlarının bir parçası olma olasılığı geçtiğimiz yıl daha da arttı. Bu sektördeki devler arasındaki yoğun rekabeti göz önünde bulundurmak gerekiyor. Google metaverse için zemin hazırlamaya başladı bile. Google CEO’su Sundar Pichai 2021 yılında verdiği bir röportajda AR teknolojisinin geleceğin ta kendisi olduğuna inandığını belirtti. Pichai, Google’ın dijital bilgileri gerçek hayatın üzerine bindirebilen, her zaman açık bir sistem yaratma vizyonunu özetledi. Bu arada Apple da metaverse uyumluluğuna sahip bir VR/AR başlığı için planlarını açıkladı. Video konferans platformu Microsoft Teams’in büyük başarısının ardından Microsoft, Meta ile birlikte çalışarak kendi metaverse versiyonunda sağlam bir ilerleme kaydetti. Dev teknoloji şirketleri metaverse milyarlarca dolar yatırım yapıyor. Benzersiz metaverse özelliklerini hayata geçirmek için çalışacak parlak beyinler arıyorlar ve büyük teknoloji şirketlerinden görünüşte sonsuz fon ve yatırım alıyorlar. Şu anda bu havuza girmemenin fırsat maliyeti son derece yüksek. Milyonlarca insanın evden çalışmaya geçmek zorunda kaldığı COVID-19 pandemisini düşünün. Sanal toplantıların giderek yaygınlaştığı ve insanların Microsoft Teams gibi platformlar aracılığıyla birlikte çalıştığı bir metaverse çalışma alanının ilkel versiyonuna itildik. Modern toplumda sanal toplantıların çok daha gerçek hissettirmesi uzun sürmeyecek gibi görünüyor.
Haber Kaynak: coin-turk.com